بررسی ژیونیم دریای شمال ایران در اسناد و منابع تاریخی و ملاحظاتی پیرامون آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش آمایش سرزمین،جایگاه خزر و چشم انداز توسعه گیلان
  • کد COI اختصاصی: LPCCDPG01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مدیری

دانشیار دانشگاه مالک اشتر و رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح

علیرضا عباسی سمنانی

استادیاردانشگاه

چکیده

بدون شک نام یک مکان، ریشه در تاریخ، هویت و فرهنگ یک ملت دارد، در طول تاریخ، بشر برای ثبت و حفظ هویت خود کوشش فراوانی کرده است. ثبت نام بر روی هر عارضه جغرافیایی نشان دهنده هویت ملی آن عارضه است. اینعارضه ها اعم از طبیعی، انسانی و اقتصادی بیان کننده میراث ژیوکالچری ، ژیو دموگرافی ، ژیو اکونومی مردمان آن منطقه هستند. اسامی جغرافیایی مبین هویت اصلی عوارض بر روی نقشه ها می باشند و نقشه ها بدون ثبت صحیحاسامی جغرافیایی فاقد کارایی در عرصه های تخصصی و عمومی خواهند بود. از خصیصه های ژیونیم ها نام های جغرافیایی ارتباط آن با تاریخ، فرهنگ، هویت و روش معیشت مردم یک سرزمیناست، بدین ترتیب ایجاد ابهام در خصوص یک ژیونیم می تواند، موجب وارد آمدن صدمات جبران ناپذیری بر هویت یک ملت شود. چه بسا که یک ژیو نیم چنان نقشی در یک کشور بازی می کند که تشتت در آن ، مرزهای ژیوپلیتیکی وامنیت ملی آن کشور را مورد مخاطره جدی قرار دهد . بسیاری از تحولات ژیوپلیتیکی ، با تغییر ژیونیم در عارضه های جغرافیایی آغاز می شود. و بسیاری از معا رضان یککشور ابتدا ، سعی در تغییر ژیونیم عوارض جغرافیایی دارند تا مقدمات جدایی گزینی بخش هایی از یک قلمرو و الحاقآن به قلمرو دیگر را فراهم کنند. درحقیقت، در بیشتر موارد از ژیو نیم ها به عنوان ابزار سیاسی استفاده می شود. ژیو نیم ها عنصری اساسی در فعالیت های اقتصادی – اجتماعی مانند سرشماری ، عملیات صحرایی، خدمات پستی، تجارت،مدیریت حوادث غیر مترقبه، امنیت ملی، صنعت توریسم و ... بشمار می آیند. بر این اساس ملاحظه می گردد که تعریف و مراجعه به ژیو نیم های بدون تشتت به چه میزان دارای اهمیت است.

کلیدواژه ها

دریای خزر ، ژیو نیم ، ژیو پلیتیک ، آیکونو گرافی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.