عوامل محیطی اثر گذار بر آمایش سرزمین در استان گیلان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش آمایش سرزمین،جایگاه خزر و چشم انداز توسعه گیلان
  • کد COI اختصاصی: LPCCDPG01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال رنجبری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران

فرزاد عابدی شجاع

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران

سبحان لسانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران

چکیده

آمایش سرزمین دربسیاری از کشورهای پیشرفته جهان مورد توجه است و از مهمترین اسناد در جهت دهی به تصمیمات اساسی در سطوح مختلف ملی، منطقه ای، استانی، بخشی و... میباشد. و مبنایی برای برنامه ریزی های توسعه ای در سطوح مختلفیادشده قرار میگیرد، که سبب ایجاد زمینه های استفاده درست و بهینه از توان های محیطی و انسانی میگردد و بازدهی اقتصادی را افزایش میدهد. در کشور ما آمایش سرزمین با مشکلات متعددی مواجه شده و با توجه به وجود مشکلات محتوایی و اجرا بهدرستی پیاده سازی نگردیده است، که از جمله موارد محتوایی مورد اهمیت در این مسیله توجه به تفاوت های محیطی و انسانیخاص مناطق مختلف است. استان گیلان نیز با توجه به شرایط خاص محیطی و انسانی خود نیازمند در نظر گرفتن نکات و عواملی است که بر آمایش خاص این استان اثرگذارند و چنانچه این عوامل دچار کم توجهی و نادیده گرفتن در سند آمایشی استان گردنددر اجرا و پیاده سازی این سند دچار اشکال خواهد شد. روش اصلی این تحقیق، با توجه به ماهیت نظری آن توصیفی- تحلیلیاست. بر این اساس سعی برآن بوده است که با استفاده از منابع موجود روابط متغیر مستقل (عوامل موثر) و متغیر وابسطه(آمایش سرزمین استان گیلان) و تاثیرات آنها مورد بررسی قرار گیرد. نتایج تحقیق بیانگر این مسیله است که پتانسیل های محیطی (آب فراوان، خاک حاصل خیز، موقعیت ساحلی) موقعیت توریستی، تراکم بالای جمعیت، وضعیت اقتصادی استان با رویکرد صادرات، موقعیت ژیوپلیتیکی، شرایط زیست محیطی عوامل اثر گذاری هستند که تاثیرات مثبت و منفی برای استان به بار میآورند که در نظر گرفتن این موارد در آمایش استان بسیار ضروری است

کلیدواژه ها

آمایش، گیلان، عوامل اثرگذار بر آمایش، پتانسیلهای محیطی، عوامل زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.