شهرالکترونیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CIICE01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم طهماسبی

موسسه آموزش عالی پویش قم

مهدی نیکنام

دانشگاه قم

چکیده

گسترش چشم گیر فناوری های اطلاعات و ارتباطات و اینترنت از یک سو و نیاز مدیریت شهری به ایده های نو در اداره شهرها و و همچنین مشارکت شهروندان از سوی دیگر، توجه مدیران را به شهر الکترونیکی متمرکز کرده است. در حال حاضر شهرهای الکترونیکی در جهان با سرعت رو به توسعه فرصت های بسیاری را برای تمام امور روزانه مردم به وجود آورده است. شهرهای الکترونیکی شرایط را برای ورود مردم به یک دوره ی جدیدی از فناوری ها به وجود آورده است . اگرچه در حال حاضر تجربه زیادی در این زمینه وجود ندارد ، اما باید پذیرفت که نسل جوان آن را باور داشته و با ابزارهاى جدید فناوری اطلاعات و ارتباطات مسیر جدیدی را طی خواهند کرد. بنابراین بهتر است ابعاد این پدیده تا حد مقدور از دیدگاه هاى مختلف مورد مطالعه و توجه قرار گیرد و آمادگى لازم براى پذیرش آن در چارچوب هنجارهاى ملى در میان مردم فراهم شود.شهر الکترونیکی بر اساس اصول و مبانی پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل گرفته و به عنوان یکی از کاربردهای این فناوری در حال توسعه است. نزدیک به سه دهه است که واژه فناوری اطلاعات یا فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک پدیده نوظهور و قدرتمند جای خود را در جهان باز کرده. سرعت تاثیر گذاری و گسترش این پدیده در زندگی بشر هزاره سوم بسیار زیاد است به طور ی که از هم اکنون تغییر اساسی در ساختارهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دیده میشود و میرود تا بنیا نهاى سنتی اداره جوامع را دچار تغییر و تحول اساسی و سیستم جدیدی از مدیریت اشتراکى را معرفی کند.در این مقاله به تعاریف اولیه شهر الکترونیک و عوامل موفقیت در ایجاد یک شهر الکترونیک موفق پرداخته ایم و همچنین نحوه ی مشارکت مردم در اداره ی هر چه بهتر نمایش می دهیم .

کلیدواژه ها

شهر الکترونیک، مشارکت ، فناوری اطلاعات و ارتباطات ، دولت الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.