کاهش سرمایه اجتماعی و عدم توسعه یافتگی اقتصادی و سیاسی در خاورمیانه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICGCIW01_148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 868
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی
چکیده
کشورهای منطقه خاورمیانه با وجود موقعیت ژیوپولتیک و در اختیار داشتن منابع طبیعی درآمدزا، نتوانسته اند از این مهم بهره برده و به توسعه اقتصادی و سیاسی دست یازند. از آن جایی که در سرمایه داری تنها یک چیز جهان شمول وجود دارد وآن بازار است، جهت گیری های اقتصادی همسو در راستای مدیریت بهینه این منابع طبیعی می تواند زمینه ساز دست یابی به توسعه سیاسی باشد. سوال اصلی این نوشتار، نقش سرمایه اجتماعی در توسعه اقتصادی که زمینه ساز توسعه سیاسی است، می باشد. در پاسخ به این سوال، با تقسیم بندی علل کاهش سرمایه اجتماعی به داخلی (مذهبی و قومی) و خارجی (قدرت های فرامنطقه ای)، نقش هر کدام به صورت مجزا بررسی می شود. بررسی این نوشتار نشان می دهد که تفاوت های دینی و قومی در خاورمیانه به خودی خود نمی تواند عامل کاهش سرمایه اجتماعی تلقی شود و از نقش قدرت های فرامنطقه ای به صورت خودآگاه و ناخودآگاه به عنوان عامل شتاب زا در افت محسوس سرمایه اجتماعی در این منطقه یاد می شود. این پژوهش از تیوری بوردیو و جیمز کلمن درباره سرمایه اجتماعی که به ترتیب از مارکسیسم و اینکه طبقات بالا چگونه موقعیت خود را حفظ می کنند و از نظریه انتخاب عقلانی بهره می برند، استفاده می کند و روش توصیفی تحلیلی را به عنوان روش تحقیق برمی گزیند.کلیدواژه ها
سرمایه اجتماعی، توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی، خاورمیانهمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.