بررسی علل ضعف همگرایی و روابط اقتصادی بین کشورهای اسلامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICGCIW01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مختاری هشی

دانشگاه اصفهان

امین مرادی

دانشگاه اصفهان

گلناز ناصرالاسلامی

دانشگاه اصفهان

چکیده

جهان اسلام با داشتن منابع عظیم طبیعی، نیروی متخصص، بازار کار گسترده و امکانات بالقوه نتوانسته است از نظر اقتصادی نقش قابل توجهی در اقتصاد جهانی داشته باشد، بطوری که از 50 کشور کمتر توسعه یافته جهان 22 کشور عضو سازمان همکاری های اسلامی می باشند. چنین شرایطی برای کشورهای جهان اسلام چالش هایی همچون رکود اقتصادی، تورم، فقر اقتصادی، بیکاری، محدویت رشد اقتصادی و... را به دنبال داشته است. عدم رونق اقتصادی اکثر کشورهای جهان اسلام یکی از امکان های همبستگی جهان اسلام را که از آن به گسترش روابط اقتصادی و همبستگی و تعامل ناشی از آن یاد می شود را تحت تاثیر قرار داده است. از مجموع تجارت خارجی کشورهای اسلامی حدود 18 درصد در بین کشورهای اسلامی صورت گرفته و مابقی با کشورهای غیراسلامی انجام می شود. در میان کشورهای اسلامی، کشورهای مختلف با زمینه ها و استعدادهای متفاوت اقتصادی وجود دارند که هر کدام دارای پتانسیل های مهم اقتصادی در دنیا محسوب می شوند و گسترش مبادلات و معاملات اقتصادی میان این کشورها می تواند منجر به توسعه همه کشورهای اسلامی شود. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی علل ضعف ارتباطات اقتصادی کشورهای جهان اسلام با یکدیگر به عنوان یکی از عوامل زمینه ساز وحدت پرداخته است.

کلیدواژه ها

همگرایی اقتصادی، جهان اسلام، سازمان همکاری های اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.