نقش ژیوپلیتیک قفقاز در رقابت ایران و ترکیه؛ مطالعه موردی: قره باغ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICGCIW01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 914
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو صحبت زاده

چکیده

بحران قره باغ یکی از عمیق ترین بحران های موجود پس از فروپاشی شوروی و اعلام استقلال جمهوری های تحت حاکمیت آن است؛ گرچه بیشتر منابع کارشناسانه ریشه جنگ قره باغ را مسایل قومی وناسیونالیم افراطی قومی، می دانند ؛ اما با توجه به آشکار شدن نقش بعضی قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای ابعاد دیگری از علل این بحران روشن می شود. در این میان ایران و ترکیه به دلیل همسایگی با این منطقه حساسیت های خاصی دارند، این بحران فرصت ها و چالش های جدیدی را پیش روی این دو کشور قرار داده است که برایند رقابت در منطقه است. در این مقاله ابتدا به ریشه یابی علل و عوامل موثر در ایجاد و ادامه ی این بحران خواهیم پرداخت و به این سوال پاسخ داده می شود که ایران و ترکیه در راستای منافع ملی خویش چه سیاست هایی را در قبال بحران قره باغ در پیش گرفته اند این سیاست ها چه تاثیری بر روند بحران در قره باغ می تواند داشته باشد ایران به خاطر حفظ مرزهایش و در راستای منافع ملی خویش سیاست جلوگیری از گسترش بحران را در پیش گرفته است اما ترکیه به دنبال نفوذ بیشتر در منطقه قفقاز و در راستای همکاری با غرب سیاست هایش را پیش می برد.

کلیدواژه ها

قره باغ، ترکیه، ایران، ژیوپلیتیک، قفقاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.