تعارض های مذهبی زمینه ساز بحران در منطقه ژیوپلیتیکی غرب آسیا؛ مطالعه موردی: پدیده بنیاد گرایی اسلامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی بحرانهای ژئوپلتیکی جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICGCIW01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله جهانی راد

دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیای سیاسی با گرایش مطالعات جنوب غرب آسیا

مجتبی مجتبی

عضو هیات علمی دانشکده فارابی

احمد حاجی زاده

پژوهشگر و دانشجوی دوره دکتری حقوق بین الملل دانشگاه تهران

چکیده

امروزه مذهب و تعارض های برگرفته از مسایل دینی و مذهبی به یکی از مباحث اصلی مورد بررسی در علوم انسانی تبدیل شده و مولفه ارزشمند دین و مذهب با گرفتن جلوه سیاسی به دستاویز حکومت ها برای دستیابی به امیال و خواسته هایشان شده و در دنیای سیاست و قدرت نیز تمرکز بسیاری از دولت مردان و تصمیم گیرندگان عرصه های مختلف قدرت را به خود جلب نموده است تا آنجا که یکی از عوامل اصلی شکل گیری بحران های مختلف سیاسی و بین المللی بوده و در تحولات حادث شده در مناطق مختلف جهان دارای نقشی کلیدی و تعیین کننده است. یکی از این مناطق حساس که به دلایل مختلف که در ادامه پژوهش به آن پرداخته خواهد شد، حایز اهمیت است، منطقه ژیوپلیتیکی و حساس غرب آسیاست که تاثیرگذاری دین به طور اعم و بنیادگرایی دینی به طور اخص در آن به صورتی کاملا آشکار نمایان شده و مصادیق بارز آن حوادث سالهای اخیر در کشورهای عراق، سوریه، یمن و... است. لذا در این پژوهش تلاش گردیده با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی و به استناد اطلاعات مبتنی بر روش کتابخانه ای ضمن تبیین مفهوم بنیادگرایی اسلامی و روند آن در حوزه ژیوپلیتیکی غرب آسیا مولفه های موثر در امنیت منطقه موصوف بررسی و با آگاهی از ریشه های تنازع در این منطقه در نهایت پاسخی مستدل به این پرسش که تعارض های مذهبی و در راس آنها پدیده بنیادگرایی اسلامی، چه تاثیری در بحران های حادث شده اخیر در منطقه ژیوپلیتیکی و حساس غرب آسیا دارد ارایه گردد.

کلیدواژه ها

تعارض مذهبی، بحران، ژیوپلیتیک، غرب آسیا،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.