شبیهسازی تاثیر سرعت باد بر روی پخش آلایندههای وسایل نقلیه در خیابانهای موازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: UCONFKH01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جهانگیری

گروه مکانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

محمد کرباسیون

گروه عمران، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

احمد حقانی

گروه مکانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

رضا قادری

گروه مکانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

چکیده

در این مقاله شبیهسازی کامپیوتری تاثیر سرعت باد بر روی پخش آلایندههای خروجی از خودروها در چند خیابان موازی با استفاده از نرمافزار فلوینت انجام شده است. مدل توربولانسی دو معادله ایRNG İ-k به همراه مدل انتقال گونهها بدون واکنش، به ترتیب برای بررسی میدان باد و پخش آلودگی در داخل مجراهای خیابان به کار گرفته شدهاند. نتایج سرعت 5/0 متر بر ثانیه نشان میدهند که در همه مجراها از جمله مجرای پنجم، سیرکولاسیون ساعتگردی بهوجود آمده که سبب انتقال آلودگی به سمت چپ مجرا شده است. همچنین خطوط جریان در قسمت بالای مجرای پنجم موازی با زمین هستند که به آلودگی داخل مجرای خیابان اجازه خروج از مجرا را نمی دهند. با افزایش سرعت تا 3 متر بر ثانیه، تغییر خاصی در الگوی جریان مشاهده نمیشود. همچنین با افزایش سرعت به 8متر بر ثانیه دیده میشود که در مجرای اول سیرکولاسیونهای قوی-تری تشکیل شده است. چون این سیرکولاسیونها توانستهاند خود را به بالای مجرای خیابان برسانند، در مجراهای بعدی سیرکولاسیونهای قویتری تشکیل میشود که موجب کاهش غلظت آلودگی در مجرای خیابان پنجم میشود. بهطور کلی نتایج نشان میدهند که رقیقسازی آلودگی در سرعت 8 متر بر ثانیه نسبت به سرعتهای 5/0 و 3 متر بر ثانیه بهتر انجام میشود.

کلیدواژه ها

شبیهسازی کامپیوتری، سرعت باد، پخش آلایندهها، خیابان موازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.