ارزیابی اثرات اجتماعی بر برنامههای مسکن اجتماعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: UCONFKH01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدعلی نامداریان

دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه علم وصنعت ایران،

سمیه خانی

دانشجوی دکتری معماری اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز،

چکیده

مسکن یکی از مهمترین و اصلیترین نیازهای انسانی است. اهمیت مسکن تنها به نیاز فردی انسان به سرپناه و مامن مناسب محدود نمیشود بلکه مسکن، اولین هسته ی یک جامعه را نیز تشکیل میدهد. توجه به هر کارکرد مسکن بدون در نظر گرفتن نقش دیگر مسکن منجر به بحرانهای فردی و اجتماعی فراوانی خواهد شد. بسیاری از طرحهایی که توسط مکاتب مختلف فکری برای مسکن و محله اندیشیده شده، به واسطه ی در نظر نگرفتن این دو نقش اساسی مسکن، با شکست مواجه بوده است. امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت شهری، نیاز آنها به مسکن به یک دغدغه اصلی خانوارها و دولتها تبدیل شده است. وجود طبقات مختلف در شهر با تواناییهای گوناگون باعث آن شده که یکی از انتظارات دولت، فراهم کردن مسکن مناسب برای اقشار کمدرآمد باشد. این مقاله با یک بررسی توصیفی- تحلیلی به معرفی شاخص ها و معیارهای اجتماعی مسکن و شاخصهای محله ی پاید ار همچون خودکفایی، کاهش سفرهای شهری، جامعه پذیری و مفهوم اجتماع ، مفهوم مکان، هویت و مشارکت در ادبیات ایرانی- اسلامی پرداخته است. بررسیها نشان میدهد برنامه مسکن اجتماعی اگر صرفا0 به رفع نیاز سرپناه افراد بپردازد و به بستر محیطی، معیشتی و فرهنگی توجه کافی نداشته باشد دیر یا زود زمینهساز بحران های اجتماعی فراوانی خواهد شد. همچنین دارای اثرات اجتماعی فراوانی است که در آینده نزدیک و دور به بدنه اصلی شهرها تحمیل خواهد شد و بیم آن میرود این مناطق به سکونتگاههای حاشیهای مدرن تبدیل شود.

کلیدواژه ها

مسکن، مسکن اجتماعی، شاخصهای اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.