اثر بازخورد و تنبیه بر یادگیری مهارت ضربه بغل پای فوتبال در بازیکنان مبتدی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
- کد COI اختصاصی: IUCSPORT02_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1201
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رفتار حرکتی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
استادیار گروه رفتار حرکتی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
استادیار گروه رفتار حرکتی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
چکیده
هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر ارایه بازخورد و تنبیه بر یادگیری مهارت ضربه بغل پای فوتبال در نوآموزان می باشد. بدین منظور تعداد 48 دانش آموز پسر مقطع ابتدایی منطقه یک تهران با دامنه سنی 12 تا 14 سال به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کرده و براساس نوع بازخورد یا تنبیه دریافتی به طور تصادفی در چهار گروه شامل بازخورد، بازخورد و تنبیه، تنبیه، و کنترل تقسیم شدند. تمامی آزمودنی ها در 6 جلسه تمرین ضربه بغل پای فوتبال شرکت نموده و در حین تمرین براساس گروه مربوطه بازخورد یا تنبیه دریافت می کردند. همچنین در پایان جلسات تمرین از تمامی شرکت کنندگان پس آزمون و 72 ساعت بعد آزمون یادداری بعمل آمد. برای بررسی اثر هر یک از مداخله های انجام شده از آزمون t همبسته و برای مقایسه میانگین نمرات گروه ها در هر یک از مراحل پیش آزمون، پس آزمون و یادداری از تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد. نتایج نشان داد که اگر چه تمامی گروه ها در مراحل پس آزمون و یادداری بهتر از پیش آزمون عمل کرده اند اما عملکرد گروه بازخورد و تنبیه از تمامی گروه ها بهتر بوده است و گروه بازخورد نیز نسبت به گروه های تنبیه و کنترل عملکرد بهتری داشته اند اما تفاوت معنی داری بین دو گروه تنبیه و کنترل مشاهده نشده است. بطور کلی می توان نتیجه گرفت که استفاده مناسب از تنبیه در کنار بازخورد مثبت و منفی می تواند باعث بهبود عملکرد و یادگیری مهارت های حرکتی گردد.کلیدواژه ها
بازخورد، تنبیه، یادگیری، ضربه بغل پا، فوتبال، بازیکن مبتدیمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.