تاثیر سه روش تمرینات اصلاحی با رویکردهای مختلف حرکتی بر استقامت عضلات تنه و شدت درد در زنان مبتلا به کمر درد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
- کد COI اختصاصی: IUCSPORT02_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2108
نویسندگان
استادیار، گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه گیلان
کارشناسی ارشد تربیت بدنی، هلال احمر استان قم
چکیده
کمردرد از شایع ترین بیماری ها در کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت است که 70 تا 80 درصد بالغین در زندگی خود به آن مبتلا می شوند. تحقیق حاضر، تاثیر سه روش تمرینی آب درمانی، تمرینات اکستانوسیونی مکنزی و فلکسیونی ویلیامز بر استقامت عضلات تنه و شدت درد در زنان مبتلا به کمر درد مزمن می پردازد. آزمودنی های این تحقیق کارآزمایی بالینی، 68 زن با کمردرد مزمن 21 تا 27 ساله می باشد که به طور هدفمند انتخاب و تصادفی در چهار گروه تقسیم شدند، گروه ها تمرینات منتخب آب درمانی، تمرینات تمرینات مکنزی، تمرینات ویلیامز و کنترل بودند. آزمودنی ها با تکمیل رضایت نامه مورد اررزیابی پیش آزمون استقامت عضلات فلکسور و اکستنسور تنه و شدت درد قرار گرفت و گروه های تجربی تمرینات را دوازده هفته سه جلسه ای 45 دقیقه ای اجرا کردند. در پایان دوره تمرینی ارزیابی پس آزمون متغیرها انجام گردید. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی شفه انجام شد. یافته های پژوهش تاثیر برنامه تمرینی آب درمانی، مکنزی و ویلیامز بر استقامت فلکسور، اکستنسور تنه را معنادار نشان داد، ولی نسبت استقامت فلکسور به اکستنسور تنه فقط در روش تمرینات ویلیامز بهبود معناداری داشت و دو برنامه آب درمانی و ویلیامز بر شدت درد بهبود معناداری داشت. با توجه به اثربخشی برنامه های تمرینی آب درمانی و الگوی فلکسیونی ویلیامز بر شدت درد و نسبت استقامت عضلات فلسکور به اکستنسور ستون فقرات، انجام این تمرینات به بیماران کمردرد مزمن توصیه می شود.کلیدواژه ها
استقامت عضلات، تمرینات اصلاحی، کمر درد مزمنمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.