رابطه بین الگوهای تعاملی والدین ، شیوه های فرزند پروری و عملکرد خانواده بر سبک های دلبستگی کودکاندبستانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم تربیتی و مطالعات رفتاری و آسیب های اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: TSCONF02_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حکیمه رنجبر

دانشجوی کارشناس ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

سید موسی گلستانه

گروه روانشناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی ،بوشهر، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین الگوهای تعاملی والدین ، شیوه های فرزند پروری و عملکرد خانواده بر سبک های دلبستگی کودکان دبستانی پرداخته است. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری کلیه والدین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر برازجان هستند که در سال تحصیلی 94- 95 مشغول به تحصیل می باشند. نمونه این پژوهش - مشتمل بر 200 نفر از والدین دانش آموزان مقطع ابتدایی بودند که برای انتخاب آنها از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شده است. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه سبک های دلبستگی هازن و شیور ،فرزند پروری بامیرند، عملکرد خانواده و الگوهای تعاملی بود. نتایج نشان داد که بین الگوی تعاملی والدین با سبک های دلبستگی (ایمن و ناامین دوسوگرا) کودکان دبستانی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بین شیوه فرزند پروری اقتدارطلبی با سبک های دلبستگی (ایمن) کودکان دبستانی رابطه مثبت و معنادار ، بین شیوه فرزند پروری آزادمنشانه با سبک های دلبستگی )ایمن( کودکان دبستانی رابطه منفی و معناداری وجود دارد.همچنین بین شیوه فرزند پروری اقتدارطلبی با سبک های دلبستگی (ناایمن اجتنابی) کودکان دبستانی رابطه منفی و معنادار، بین شیوه فرزند پروری آزادمنشانه با سبک های دلبستگی (ناایمن اجتنابی و ناایمن دوسوگرا) کودکان دبستانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین عملکرد خانواده با سبک های دلبستگی (ایمن و ناامین دوسوگرا) با کودکان دبستانی رابطه مثبت و معنادار وجود دارداما عملکرد خانواده با سبک دلبستگی (ناایمن اجتنابی)کودکان دبستانی رابطه منفی و معنادار وجود دارد. الگوهای تعاملی والدین، شیوه های فرزند پروری و عملکرد خانواده 39 درصد واریانس سبک دلبستگی ایمن کودکان دبستانی را پیش بینی می کند

کلیدواژه ها

الگوهای تعاملی والدین ، شیوه های فرزند پروری ، عملکرد خانواده ، سبک های دلبستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.