بازسازی نواحی معدنی استخراج شده با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره VIKOR با توجه به عوامل طبیعی منطقه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نهمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE09_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 732
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه بیرجند
دانشیار گروه مهندسی معدن دانشگاه بیرجند
چکیده
بازسازی معادن استخراج شده از جمله مسایل زیست محیطی مربوط به معادن بعد از اتمام کاری می باشد. روشهای مختلفی برای بازسازی معادن به کار گرفته می شوند که عواملی همچون توپوگرافی ، شیب، ارتفاع، فاضلاب، نزولات، پوشان سنگ، خواص کشاورزی و خواص مهندسی بر هر کدام از روشهای روشهای بازسازی تاثیر متفاوتی دارند. انتخاب گزینه مناسب از بین گزینه های مختلف یک مسیله ی تصمیم گیری چند معیاره می باشد که باید با توجه به معیارهای ذکر شده بهترین مورد را انتخاب نمود. در این تحقیق موارد استفاده زمین های استخراج شد شامل جنگل کاری و حیات وحش جاذبه های توریستی، کشاورزی ، واحدهای مسکونی موسسات اموزشی تجاری و صنعتی میباشد که با توجه به معیارهای فوق الذکر با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره VIKOR مورد بررسی قرار گرفته اند. معیارهایی که در تمام روشهای دارای تاثیر یکسان بوده اند، در نظر گرفته نشده اند. نهایتا پس از بررسی های انجام شده، کشاورزی به عنوان مناسب ترین گزینه برای بازسازی معدن با توجه به عوامل طبیعی پیشنهاد گردید. چنین مطالعاتی در جهت مدیریت زیست محیطی معادن و همچنین توسعه پایدار در نواحی معدنی مفید واقع گردید.کلیدواژه ها
بازسازی معادن، تصمیم گیری چند معیاره، روش Vikor عوامل طبیعیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.