مکان یابی پل های عابر پیاده در معابر شهری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی: شهر سنندج
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی پژوهش های کاربردی در افق های نوین عمران و معماری
- کد COI اختصاصی: NCCEA01_164
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2076
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
دانشیار گروه عمران دانشگاه زنجان،
چکیده
ظهور اتومبیل سبب ایجاد تحولاتی در جوامع صنعتی گردید و جابجایی انسان و کالا را تسریع کرد. خیابان ها و بزرگراه های بسیاری برای حرکت وسایل نقلیه احداث شدند و در ساخت و بازسازی شهر ها به رغم آنکه عابرین پیاده جزء لاینفک سیستم های حمل و نقل می باشند، اولویت به وسایل نقلیه داده شد. آمار تکان دهنده تصادفات و مرگ ومیر در سرتاسر دنیا بیانگر نیاز به توجه بیشتر به مقوله ایمنی و خصوصا ایمنی عابر پیاده است. در میان کاربران معابر شهری عابران پیاده به عنوان آسیب پذیر ترین گروه ها محسوب می شوند. بر این اساس، در این پژوهش با فرض اینکه مکانیابیپل های عابرپیاده موجود در شهر سنندج مناسب است و همچنین بین مکان یابی صحیح پل های عابر پیاده و استفاده از آن رابطه مستقیم وجود دارد، از یک رویکرد جدید به منظور ساماندهی بهینه پل های عابر پیاده موجود در شهر سنندج استفاده گردیده است. در این روش بر اساس مکانیابی پل های عابر پیاده جدید در نرم افزار GIS می توان با در نظر گرفتن پارامترهای مختلف و موثر بر افزایش بهره وری حمل و نقل پیاده در کنار یکدیگر تعداد پلهای عابر پیاده مورد نیاز را تعیین کرد. بر طبق نتایج بدست آمده از تحلیل های پژوهش در مقایسه با وضعیت موجود، تعداد 6 پل عابر پیاده در سطح شهر سنندج در وضع موجود وجود دارد که هم از نظر تعداد و هم از نظر توزیع فضایی نامناسب بوده و فقط 2 پل عابر پیاده از نظر توزیع فضایی مناسب می باشد، که در وضع پیشنهادی تعداد 50 پل عابر پیاده در مناطقی که دچار کمبود بودند، پیشنهاد شد. نهایتا، در قسمت پیشنهادات برای رفع مشکلات ناشی از کمبود و نبود پلهای عابر پیاده و دیگر معضلات آنها پیشنهاداتی ارایه گردیدکلیدواژه ها
پل های عابر پیاده، معابر شهری، شهر سنندج، سیستم اطلاعات جغرافیاییمقالات مرتبط جدید
- کاربست شهرسازی تاکتیکال در توسعه محلات شهری با استفاده از فنآوریهای دیجیتال
- بستر زمین و تاثیر آن در طراحی ساختمان های مسکونی
- بررسی عوامل تاثیرگذار بر حمل و نقل عمومی (مطالعه موردی اتوبوسرانی اصفهان)
- چشمانداز استفاده از باطله معادن در ساخت و ساز شهری پایدار
- بررسی عوامل موثر در تقویت حس تعلق به مکان در خانههای معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.