بررسی و تحلیل نماد و نماد پردازی در داستان شازده احتجاب نوشته هوشنگ گلشیری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0840
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1548
نویسندگان
مدرس دانشگاه فرهنگیان، شیراز، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، بخش زبان و ادبیات فارسی، واحد شیراز، ایران
چکیده
نماد پردازی، هنر بیان افکار و عواطف به صورت غیرمستقیم است و در واقع ابزاری است که برخی از پدیدآورندگان آثار برای عمق بخشیدن به اثر خود و انعکاس امور درونی، ذهنی و حالات عاطفی خود به کار می گیرند. هوشنگ گلشیری به عنوان یکی از نویسندگان برجسته معاصر، در داستان های خود از جمله رمان شازده احتجاب از نماد و نمادپردازی به کرات و مرات بهره می برد. شازده احتجاب، اثری است با درونمایه اجتماعی- روان شناسی که ان را از تاثیرگذارترین آثار در زمینه ادبیات داستانی دانسته اند. پژوهشگران در این مقاله با تکیه بر مبانی نمادپردازی در حوزه های مختلف روان شناسانه، طبیعت گرایانه،اجتماعی و... براین باورند که ظهور و بروز نمادهای روان شناسانه ی این اثر برجسته تر از دیگر مفاهیم نمادگرایانه است و نویسنده داستان با به کارگیری واژگان و اصطلاحات در مفاهیم نمادین، اوضاع روان شناختی شخصیت های داستانی خود را به تصویر کشیده است. این مقاله با توجه به این مسیله و با عنایت به فقدان پژوهش جدی در حوزه کشف و تحلیل نمادهای این داستان، سعی دارد نمادهای روان شناسانه ی غیرانسانی داستان شازده احتجاب را بررسی و تعابیر و گزاره های نمادین آن را با توجه به قراین و امارات درون متنی، تاویل کندکلیدواژه ها
شازده احتجاب، هوشنگ گلشیری، نماد پردازی، نمادهای روان شناسانه، ادبیات معاصرمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.