غم و اندوه در شعر برخی از شاعران معاصر ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0711
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3296
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید صمصام

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان، ایران

سودابه سلیمی خراشاد

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان، ایران

چکیده

ادب غنایی یکی از انواع ادبی است که از دیر باز در شعر شاعران و نویسندگان ظهور و بروز گسترده ای داشته است ودر برگیرنده ی مضامین متعددی است، از جمله ی این مضامین غم و اندوه است که بازتاب آن در زندگی هر انسانیدیده می شود. هیجانات لازمه ی زندگی انسانی است. غم ، اندوه، ترس ، خشم ، تنفر، عشق و محبت برای سازش با محیط و صیانت ذات بشر، ضروری است با توجه به این مهم، نگارنده در این مقال به بررسی جلوه های غم و اندوه در شعر برخیاز شاعران معاصر پرداخته است، با این فرض که غم و اندوه مشخصه ی بارز در شعر اغلب شاعران معاصر ایران است.بدین منظور نگارنده نخست به بررسی محتوایی اشعار برخی از شاعران معاصر پرداخته و اشعار با بن مایه ی غم را استخراج نموده، پس از آن به واکاوی علل و عوامل بوجود آورنده ی غم و اندوه و میزان رویکرد شاعران معاصر نسبت به آنپرداخته است. هدف از تحقیق آگاهی هر چه بیشتر خوانندگان با میزان رویکرد شاعران معاصر نسبت به مفهوم غم و اندوه و تجزیه و تحلیل این رویکرد از نگاه شاعران معاصر است. روش تحقیق نیز بررسی و تحلیل کتابخانه ای است. نتایج حاصل از تحقیق نشان دهنده ی انعکاس گسترده ی غم و اندوه در اشعار شاعران معاصر است و دلایل رویکرد شاعران به غم و اندوه، تنهایی و دغدغه های اجتماعی شاعران است علاوه بر این پیوند غم با عشق نیز از دستاورد های تحقیق است.

کلیدواژه ها

ادب غنایی، غم ، اندوه، شعر معاصر، انسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.