آیات قرآن و رهنمودهای حفظ و مدیریت منابع طبیعی مورد مطالعه: نباتات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0698
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس مظفری

گروه الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، آزادشهر، ایران

محمدمهدی نادری

گروه الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، آزادشهر، ایران.عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

چکیده

مساله حفظ منابع طبیعی، مساله امروز نیست. مسالهایست که در طول تاریخ بشریت سفارش شده و اهمیت فراوانی داشته است. در دین مبین اسلام وسایر ادیان الهی نیز به این امر مهم و حیاتی اشاره شده است. منابع طبیعی هر کشور، ثروت آنکشور محسوب میشود به نحوی که شاید بتوان گفت وضعیت طبیعی سرزمینها و خصوصیات اکولوژی کشورها، یکی از عوامل تعیین کننده روند پیشرفت و توسعه اجتماعی و اقتصادی میباشد. تعالیم اسلامی، نحوهی برخورد و چگونگیحفظ و بهرهگیری از منابع طبیعی را به خوبی روشن مینمایند. در واقع این اصول و ارزشهای اسلامی برای حیات انسانهستند که روشن کننده راه میباشند. )اصول و ارزشهایی همچون کمالجویی، اجتناب از اسراف اصلاح زمین مشخص میکنند که هرگونه دخل و تصرفی در طبیعت بایستی منجر به کمال و اصلاحی صورت گیرد(. تاثیر مثبت گیاهان، درختان،جنگلها گلهای رنگارنگ بر حیات جاری در کره زمین از بدیهیترین مسایل منابع طبیعی میباشد در قرآن کریم و سخنان گهربار ایمه معصومین)ص( حفظ منابع طبیعی از جایگاه ویژهای برخوردار هستند. قرآن کریم و روایات با تعبیرهایگوناگون همواره مسلمانان را به حفظ و حراست آنها تشویق نموده است. این رساله تلاش دارد ضمن معرفی منابع طبیعی و طبقهبندی آن جایگاه ارزشمند حفظ منابع طبیعی را از دیدگاه قرآن و سخنان ایمه معصومین مورد کاوش قرار داده و بیان نماید.

کلیدواژه ها

قرآن، منابع طبیعی، مدیریت، گیاهان و نباتات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.