کاربرد تیر پیوند قائم در کنترل غیر فعال ساختمانهای فولادی موجود در کشور

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مقاوم سازی لرزه ای
  • کد COI اختصاصی: ICSR01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر ماهروزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فنی، دانشگاه تهران

مهدی زهرایی

استادیار و عضو هیات علمی دانشکده فنی، دانشگاه تهران

چکیده

کشور ایران از جمله مناطق لرزه خیز دنیا می باشد. بطور متوسط در هر ده سال یک زلزله ویرانگر در کشور رخ می دهد. پس از وقوع هر زلزله نیز با تشکیل سمینارها و کنفرانسهای مختلف هشدار داده می شود که زلزله بعدی در راه است. با این وجود تا کنون توجه کافی به ساخت و ساز صحیح و اصولی صورت نگرفته است. بسیاری از ساختمانهای فلزی یا اصلا طبق هیچ آیین نامه ای ساخته نشده اند و مقاومت جانبی ندارند یا طبق آخرین یافته های علمی و آیین نامه های معتبر بنا نشده اند. با استفاده از روشهای کنترل غیر فعال می توان علاوه بر ساخت بناهای ایمن در برابر زلزله، این گونه ساختمانها را نیز، مقاوم سازی نمود. یکی از موثر ترین و در عین حال ساده ترین روشهای کنترل غیر فعال استفاده از تیر پیوند قائم می باشد که به صورت قائم بین گره دو مهار بند شورون و بال پایینی تیر کف بالا نصب می شود و با جاری شدن جان آن انرژی زلزله مستهلک شده و سایر عناصر سازه الاستیک باقی می مانند. در این مقاله تاثیر استفاده از این سیستم در استهلاک انرژی اعمال شده به سازه بررسی می گردد.

کلیدواژه ها

تیر پیوند قائم، کنترل غیر فعال، استهلاک انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.