بررسی زیباییشناسی آثار منثور تعلیمی در ادبیات عرفانی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0311
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1885
نویسندگان
دانشجوی دورهی دکتری زبان و ادبیات فارسی واحد تربت حیدریه
چکیده
ادبیاتعرفانی، گستر ه وسیعی از آثار یا به تعبیری، میراث ادبی است که شاعران عارف یا عارفان شاعر با تاثیر پذیری از مشرب تصوف، پدید آوردهاند. این آثار را میتوان با در نظر گرفتن مولفههاییچون ساختار و سبک، زبان و اسلوب بیان، محتوا و معنا و میزان دخالت عناصر شاعرانه طبقهبندی کرد. بنابراین میتوان ادبیات تعلیمی را، هم نقد کرد و هم به لحاظ زیباییشناسی مورد بررسی قرار داد. این گونه ادبی به لحاظ محتوایی یا زبانی و میزان هنری بودن، قابلیت بررسی را خواهد داشت؛ اگر چه به لحاظ محتوایی، تحقیقات بسیاری انجام شده ولی از نظر زبانی و هنری بودن، بررسی چندانی صورت نگرفته است. در این پژوهش سعی شده تا کاربرد زبان در آثار تعلیمی عرفانی با تکیه بر چهار اثر رساله قشیریه، کشف المحجوب، نورالعلوم و کیمیای سعادت بررسی شود.کلیدواژه ها
نثر تعلیمی، بررسی زبانی، آثار عرفانیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.