بررسی وتحلیل نظم و بی نظمی اجتماعی در تاریخ جهانگشای جوینی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی نورالدینی اقدم

استادیار رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور تهران ایران

سیدغلامرضا غیبی

استادیار رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور تهران ایران

چکیده

مقوله نظم اجتماعی از حساس ترین موضوعات و مباحث مربوط به جامعه شناسی است که تبیین و تفسیرسازوکارهای آن، بسیاری از صاحب نظران جامع شناسی را به اظهار نظر واداشته است؛ رابطه ای که میان بخشهای مختلف جامعه )توده مردم، حکومت، اقتصاد و فرهنگ( در جریان است بنا به موقعیت های خاص زمانی مکانی، نوعی از نظم اجتماعی را در چارچوب هنجارهای پذیرفته شده یا تحمیل شده پدید می آورند که درهر عصر، چارچوب های کلی حیات اجتماعی یک ملت یا قوم را به نمایش می گذارد. عصر مغول و علل وچگونگی برآمدن و قدرت گیری این قبایل صحراگرد مبحث مهمی است که در چارچوب های مختلف موردبحث و نظر قرار گرفته است؛ تاریخ جهانگشا نوشته ی علاء الدین عطاملک جوینی یکی از مطرح ترین متون تاریخی ادبی عصر مغول است که به جهت دقت نظر مولف و صحت مندرجات، می تواند علاوه بر اطلاعاتذی قیمت تاریخی، نمایشگر موضوعات مختلف جامعه شناختی آن عصر نیز باشد؛ بر این مبنا، پژوهش حاضرسعی دارد تا بر پایه مطالب مندرج در جلد دوم تاریخ جهانگشا، به بازسازی تصویری روشن و مشخص از نظم اجتماعی بپردازد و شاخص های مختلف اجتماعی سیاسی آن عصر را که در ارتباط با نظم اجتماعی بوده اند، مشخص سازد.

کلیدواژه ها

نظم اجتماعی، تاریخ جهانگشا، دوران خوارزمشاهیان، عصر مغول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.