آرکاییسم در آثار اخوان ثالث ،احمد شاملو و سهراب سپهری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکوفه سهیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، دبیر رسمی آموزش و پرورش شهرستان میامی استان سمنان

چکیده

باستانگرایی یا هنجارگریزی زمانی آن است که شاعر بتواند از گونه ی زمانی هنجار بگریزد و صورتهایی را به کار ببرد که پیشتر در زبان متداول بودهاند و امروز دیگر واژگان یا ساختهای نحوی مردهاند...باید گفت که طبق نظر بعضی از منتقدان بزرگ ادبی، یکی از راههای تشخص دادن به زبان در کاربرد آراییک و باستانی زبان نهفته است.)شیعی کدکنی،ص 24 باستانگرایی یا آرکاییسم یکیاز ویژگیهای زبانی و سبکی اخوان، شاملو و سهپری محسوب میشود. این ویژگی ازآشنایی و توغل آنان در ادبیات و شعر کلاسیک فارسی و نوعی سرخوردگی از روزگار و جامعه ی معاصر و پناه بردن به گذشتههای دور باستانی و اساطیری ناشی شده است . هنجارگریزی در اشعار نیمایی اخوان، هیچ گاه باعث نارسایی زبان شعرش نشده،بلکه این هنجارگریزیها همواره باعث تقویت زبان شعر او و برانگیختن تامل مخاطب در شعر وی و درک لذتبیشتر از شعرش شده است. مهمترین جلوههای هنجارگریزی در اشعار نیمایی اخوان ثالث را در کاربرد باستانگرایی و بهرهگیری از ساختارهای شعر کهن و هنجارگریزی در زمینهء آرایههای معنوی و هنجارگریزی نحوی میتوان دید

کلیدواژه ها

آرکاییسم، شعر نیمایی، اخوان ثالث ، شاملو، سپهری، باستانگرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.