بهرهگیری از متون ادبی در آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان: ضرورت توجه به مسایل زبانی و ادبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی آینده پژوهی،علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: NCFHD02_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خدادادیان

عضو هیات علمی گروه آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

سیدمهدی ابطحی

عضو هیات علمی گروه آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

چکیده

بهرهگیری از ادبیات یا متون ادبی مربوط به یک کشور در خلال آموزش زبان آن کشور، از مسایل زیادی تاثیر میپذیرد که یکی از مهمترین آنها، بررسی ادبیات و متون ادبی در تقابل با مولفههای هنجار زبان است و بر این مبنا، برجستهسازی و دو شیوهی حصول آن، هنجارگریزی و قاعدهافزایی که میتوانند در درک متون ادبی حتی برای گویشوران یک زبان نیز مشکلآفرین گردند، مطرح میشود. در این پژوهش سعی گردیده تا به روش توصیفی، به بررسی پژوهشهای صورت گرفته در موضوع آموزش ادبیات فارسی به غیرفارسیزبانان پرداخته شود. نتایجی که از این تحقیق حاصل گشته، از یک سو بیانگر اهمیت آموزش متون ادبی به غیرفارسیزبانان است و از دیگر سو، نشاندهندهی مشکلاتی است که میتواند در این راستا ایجاد گردد؛ اگرچه صرفا به دلیل مشکلات مطروحه، نمیتوان از بکارگیری متون ادبی در محتوای آموزشی دورههای زبانآموزی چشمپوشی نمود. در پایان نیز دستاوردهای پژوهشهای صورت گرفته در قالب راهکارهایی به منظور بهرهگیری از متون ادبی در کلاسهای آموزش زبان فارسی ارایه گردیده که سادهسازی متون ادبی، بهرهگیری از موسیقی همراه با آموزش شعر، شعر گفتار، شعر امروز فارسی، داستان کوتاه معاصر فارسی، داستانهای کوتاه حاوی ضربالمثلهای فارسی و طبقهبندی گونههای فارسی متناسب با سطح زبانآموزان و میزان مهارت زبانی آنان از آن جملهاند.

کلیدواژه ها

آموزش زبان فارسی، آموزش ادبیات فارسی، گونههای فارسی ادبی، برجستهسازی، فارسی معیار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.