بررسی رابطه بین مستند سازی تجارب شغلی کارکنان با بهره وری سازمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی آینده پژوهی،علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: NCFHD02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیروان فریحی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دهاقان، ایران

حمید کرمی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دهاقان، ایران

رضا آقایی

کارشناس دیوان محاسبات، استان چهارمحال و بختیاری

چکیده

مقدمه و هدف: یکی از ابزار رسیدن به موفقیت در سازمان ها، توجه ویژه به منابع انسانی، سرمایه فکری، و تجربیات کارکنان است، سازمان های موفق با الگوگیری از این مساله به دنبال افزایش بهره وری و راندمان کاری خود هستند، در این راستا مکتوب نمودن، افکار، دیدگاهها، تجارب و آموختهها و اندوخته-های تجربی و علمی مدیران و کارکنان فعال در سازمان گامی جهت افزایش بهره وری است، نظر به اهمیت این مساله، مطالعه حاضر با هدف: بررسی رابطه بینمستند سازی تجارب شغلی کارکنان با بهرهوری سازمان، در سال 1395 صورت گرفته است. روش: پژوهش حاضر جزو تحقیقات توصیفی و از نوع همبستگی بوده، جامعه آماری تحقیق را 80 نفر از مدیران و کارکنان میانی سازمان فنی حرفهای تشکیل دادند، ابزار اندازهگیری پزوهش پرسشنامه محقق ساخته بود، تجزیه تحلیل اطلاعات با استفاده از برنامه Spss22 و استفاده از آزمون تحلیل واریانس و تحلیل رگرسیون صورت گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد که میان متغیرهای مستندسازی تجربه شغلی و استفاده از آن با بهرهوری سازمانی همبستگی قوی و معنادار میباشد (05.0< P ،(همچنین معادله رگرسیون بیانگر آن بود که متغیر مستندسازی تجربه شغلی تقریبا 7.35 درصد واریانس تغییرات مربوط به بهره وری سازمانی را تبیین میکند. نتیجهگیری: در مجموع با توجه به وجود ارتباط بالای مستند سازی تجربه شغلی و کاربست آن با بهره وری میتوان گفت که: تجربیات شغلی، ثبت و کاربست آنها از راه مختلف بهرهوری نیروی انسانی سازمانها را تحتتاثیر قرار میدهد. هزینههای پایینتر تبادلات، نرخ پایینتر جابهجایی افراد، تسهیم دانش و نوآوری، ریسک پذیری و بهبود کیفیت محصولات از جمله راههایی است که ثبت تجربیات قبلی، مستندسازی آن، بر بهرهوری کارکنان و در بعد بالاتر، بر بهرهوری سازمان تاثیر میگذارد.

کلیدواژه ها

تجربه سغلی، مستند سازی، بهره وری، سازمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.