نقش آفرینی هلدینگ ها در تقویت اقتصاد ملی با ایجاد مزیت دوسوتوانی: مدلی اکتشافی- بومی در انتقادات به نظریات غربی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP10_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طالاری

دانشجوی دکتری و دبیر انجمن علمی دانشجویی مدیریت استراتژیک، دانشگاه تربیت مدرس

سیدحمید خدادادحسینی

استاد تمام گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

امروزه بخش مهمی از اقتصاد کشور توسط هلدینگ ها اداره می شود. از اینرو مدیریت موثر این سازمان ها نقشی حیاتی در تحقق سیاست های کلان اقتصادی و تقویت اقتصاد ملی دارد. یکی از مسایل مهم هلدینگ ها نحوه مدیریت پرتفوی کسب و کارهایشان است. در این راستا مدل ها و نظریه های متعددی در جوامع صنعتی و علمی غرب ارایه شده است اما در همان جا نیز انتقادات زیادی به آنها وارد شده است. از اینرو سوال تحقیق این است که مدل مدیریت موثر پرتقولیوی کسب و کار هلدینگ چگونه است. در این پژوهش براساس رویکرد کیفی اکتشافی و با استفاده از راهبرد نظریه پردازی داده بنیاد مدلی جامع برای مدیریت موثر پرتفولیو (CPM) ارایه شده است. در این مدل دو مفهوم جدید پرتفوی دوسوتوان و مزیت دوسوتوانی مفهوم سازی شده است. در نهایت نیز نحوه نقش آفرینی هلدینگ های دوسوتوان در اقتصاد کشور مورد تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مدیریت پرتفوی هلدینگ، اقتصاد ملی، سیاست های کلان اقتصادی، پرتفوی دوستوان، مزیت دوسوتوانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.