بررسی تاثیر استفاده از الیاف فولادی و الیاف پلی پروپیلن بر خواص ریولوژی و مکانیکی بتن توانمند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا خالو

استاد دانشکده - مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف

مجتبی طباطباییان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف

احمد طباطباییان

مدیر پروژه سدهای کارون 4 و خرسان 3 ، استان چهارمحال و بختیاری

چکیده

بتن توانمند بتنی است که حداقل یک خاصیت غیر معمول را نسبت به بتن معمولی داراست. این بتن معمولا مشخصاتی از جمله داشتن روانی بالابدون خطر جداشدگی، دوام زیاد و نفوذپذیری کم، مقاومت نهایی بالا و هم چنین هزینه و قیمت اقتصادی با کاربرد تکنولوژی ساده و با موادمتداول را فراهم می آورد. علاوه بر این استفاده از الیاف به عنوان یک ماده اقتصادی در مقایسه با سایر مصالح سبب بهبود مقاومت های کششی وخمشی، افزایش شکل پذیری و قابلیت جذب انرژی می شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر استفاده از الیاف فولادی قلاب دار و الیاف پلیپروپیلن بر خواص ریولوژی و مکانیکی بتن توانمند است. بدین منظور از 9 طرح اختلاط شامل 1 طرح شاهد، 4 طرح حاوی الیاف پلی پروپیلن بادرصدهای 1 / 0 ، 2 / 0 ، 3 / 0 و 4 / 0 ، 3 طرح حاوی الیاف فولادی قلاب دار با درصدهای 25 / 0 ، 0 / 1 و 5 / 1 و 1 طرح به صورت الیاف ترکیبی با 3 / 0 درصد الیاف پلی پروپیلن و 7 / 0 درصد الیاف فولادی قلاب دار، استفاده شده است. در مجموع 54 نمونه استوانه ای 30 × 15 سانتی متر برای انجام آزمایش مقاومت فشاری، 18 نمونه استوانه ای 30 × 15 سانتی متر برای انجام آزمایش مقاومت کششی برزیلی و 9 نمونه تیری شکل منشوری به ابعاد 75 × 20 × 20 سانتی متر جهت انجام آزمایش مقاومت خمشی و قابلیت جذب انرژی استفاده شده است. هم چنین برای انجام آزمایش هایمربوط به روانی و کارایی، از آزمایش های اسلامپ جاری، قیف V و حلقه J استفاده شده است. نتایج آزماش نشان می دهند افزودن الیاف پلیپروپیلن به بتن، کارایی را به طور چشمگیری کاهش می دهد در حالی که الیاف فولادی به مقدار کمی سبب کاهش کارایی بتن می شود. هم چنینجضور الیاف پلی پروپیلن موجب کاهش مقاومت فشاری و کششی بتن شده در حالی که الیاف فولادی به مقدار جزیی مقاومت فشاری را می کاهد وسبب افزایش مقاومت کششی بتن توانمند می شود. هم چنین استفاده از الیاف پلی پروپیلن تاثیر چندانی بر روی افزایش مقاومت خمشی و قابلیتجذب انرژی بتن توانمند نداشته است در حالی که طرح های حاوی الیاف فولادی قلاب دار و طرح ترکیبی به مقدار قابل توجهی با افزایش مقاومتخمشی و قابلیت جذب انرژی همراه شده اند.

کلیدواژه ها

بتن توانمند، الیاف پلی پروپیلن، الیاف فولادی قلاب دار، خواص ریولوژی، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.