ارزیابی موفقیت سیستم های دولت الکترونیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و سومین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF06_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اجلی

نویسنده مسیول دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت صنعتی دانشگاه تهران، تهران، ایران

صمد رحیمی اقدم

عضو هیات علمی گروه مدیریت، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

با گسترش اینترنت و کاربرد جهانی آن سیستم های دولت الکترونیک به طور گسترده باعث افزایش تعامل دولت و شهروندان شده است. بنابراین اندازه گیری موفقیت سیستم های دولت الکترونیک G2C از نظر شهروندان مهم است. در حالی که مدلهای موفق سیستم های اطلاعات (IS (توجه بسیاری از جستجو کنندگان را جلب کرده است مطالعات اندکی برای ارزیابی موفقیت سیستم های دولت الکترونیک انجام گرفته است. این که تا چه حد مدل های موفق (IS (سنتی می تواند باعث موفقیت تحقیق گسترده در مورد سیستم های دولت الکترونیک شود هنوز مبهم باقی مانده است. در این پژوهش، در ابتدا به آزمون مدلی تطبیقی از دو مدل موفق دی لان و مک لین در زمینه ی دولت الکترونیک پرداخته شد.این مدل ترکیبی از 6 بعد می باشد: 1 (کیفیت اطلاعات 2 (کیفیت سیستم 3 (کیفیت خدمات 4 (استفاده 5 (رضایت استفاده کننده 6 (سود خالص در ادامه تکنیک های مدل سازی معادلات ساختاری برای تحلیل اطلاعات جمعآوری شده از طریق پرسشنامه ای از 119 نفر استفادهکننده دولت الکترونیک در ایران به کار گرفته شدند. صرف نظر از کیفیت استفاده از سیستم نظر سنجی فرضیه ی رابطه ی بین شش متغیر فوق بصورت معنی دار با داده های فوق تایید شدند. یافته های ارایه شده از تحقیق چندین مفهوم مهم برای عملکرد دولت الکترونیک به همراه خواهد داشت.

کلیدواژه ها

موفقیت، دولت الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.