ارایه یک روش میان لایه ای برای کنترل ازدحام در شبکه های حسگر بی سیم ناحیه بدن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: COMCONF03_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین طاهری

دانشگاه آزاد اسلامی - واحد یزد

وحید آیت اللهی تفتی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی - واحد تفت

چکیده

شبکه حسگر بی سیم در کاربردهای پزشکی این قابلیت را فراهم کرده است تا بیماران از راه دور تحت مراقبت های پزشکی باشند و بدون نیاز به حضور فیزیکی تحت درمان قرار گیرند. با توجه به طبیعت شبکه های بی سیم، احتمال ازدحام و اتلاف بسته در این شبکه ها نسبت به شبکه های سیمی رایج بیشتر است. همچنین در شبکه های حسگر بی سیم چون داده ها از گره های حسگر به طرف نود چاهک ارسال می شوند، احتمال وقوع ازدحام و اتلاف بسته ها افزایش می یابد. در شبکه های حسگر بی سیم ناحیه بدن بسته های منتقل شده در کاربرد پزشکی به سلامت و زندگی افراد مرتبط هستند و لذا از بین رفتن آنها در اثر ازدحام شبکه ممکن است سلامتی یک انسان را به خطر بیاندازد. از اینرو باید حتی الامکان از وقوع ازدحام جلوگیری کرد. در این پایان نامه، یک روش کنترل ازدحام میان لایه ای پیشنهاد می شود که جلوگیری و کاهش ازدحام را به صورت توام انجام می دهد. در صورتی که وقوع ازدحام محتمل باشد الگوریتم جلوگیری از ازدحام صدا زده می شود و نرخ ارسال بسته ها به نود گام بعدی را کنترل می کند. اما اگر ازدحام رخ دهد، الگوریتم کاهش ازدحام صدا زده می شود و مسیر ارسال بسته ها تغییر داده می شوند. درنهایت، الگوریتم پیشنهادی مورد ارزیابی قرارگرفته و نتایج شبیه سازی نشان می دهند که الگوریتم پیشنهادی تعداد بسته های اتلاف شده، تعداد بسته های انتقال مجدد یافته و میانگین انرژی مصرفی را نسبت به الگوریتم مشابه کاهش داده است.

کلیدواژه ها

شبکه حسگر بی سیم ناحیه بدن، ازدحام، روش میان لایه ای، کنترل نرخ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.