بررسی کاربرد الگوریتم های هوشمند داده کاوی، در شناسایی و جلوگیری از انواع تقلبات بانکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی کامپیوتر، برق و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCC03_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره فصیح فر

عضو هیات علمی، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه حکیم سبزواری

حمیدرضا رخصتی

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه حکیم سبزواری

محبوبه وفاخواه

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

یکی از کاربرد های داده کاوی، تحلیل داده ها در بانک ها و دیگر موسسات مالی است، باتوجه بهافزایش روزافزون داده ها پردازش دستی و سنتی داده ها بسیار مشکل و تقریبا ناممکن می باشد.تکنیک های داده کاوی به بانکها و موسسات اعتباری کمک می کند تا داده های خود را طبقه بندیو در صورت لزوم مرتب سازند. داده کاوی، کشف الگوهای پنهان و با معنی دربین داده های مرتبطبا هم می باشد. الگوریتم هایی که در داده کاوی مورد استفاده قرار می گیرند تلفیقی از آمار، ریاضی،منطق فازی، الگوریتم های ژنتیک و هوش مصنوعی می باشند.داده کاوی کاربردهای مختلفی در زمینه بانکداری دارد. با توجه به اینکه بانکها ،موسسات مالی ایهستند که مستقیما با مشتری در ارتباط میباشند، تحلیل هوشمند رفتار دوره ی مشتری می تواند ازجمله کاربردهای مهم داده کاوی در بانکداری باشد.داده کاوی کاربردهای دیگر داده کاوی دربانکداری از شامل کشف انواع تقلب و مدیریت ارتباط با مشتری و همچنین مدیریت ریسک می باشد.در این مقاله تکنیک های مختلف داده کاوی در کشف تقلبات بانکی بر اساس مطالعات اسنادی ومنابع کتابخانه ای مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

داده کاوی، کشف تقلبات بانکی، الگوریتم های داده کاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.