ضرورت بکارگیری اصول مهندسی ارزش در کاهش هزینه ها و تاخیرات زمانی پروژهای عمرانی (مطالعه موردی: شهرک صنعتی شماره 4 خرم آباد)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی تحولات نوین پایداری در معماری ، شهرسازی ، عمران و مهندسی ساختمان
  • کد COI اختصاصی: BSEU01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید جعفری نیا

کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، مدرس دانشگاه آزاد

علی اکبر توکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه یزد

چکیده

امروزه پروژه های در دست اجرا به دلیل پیچیدگی های موجود، با اتلاف حجم انبوهی از منابع همراه است و فعالیتهای پروژه ها با تخصص های متنوع و از همه مهم تر با طراحی های نامناسب، در مسیر دستیابی به اهداف خود دچارفراز و نشیب های بسیاری شده و در چارچوب زمان، هزینه و حتی کیفیت تعیین شده به نتیجه نمی رسند. در این میانمهندسی ارزش یکی از راهکارهایی است که با روشی سیستماتیک و با تکیه بر خلاقیت و کار تیمی، ضمن بررسیموشکافانه پروژه، فرصت هایی را برای اصلاح و بهبود پروژه در ابعاد زمان، هزینه و کیفیت فراهم می آورد. اهداف کلیاین تحقیق را می توان به صورت ذیل بیان نمود. ایجاد راه کار هایی که که با اصلاح و از میان برداشتن هر چیزی ازتحمیل هزینه های غیر ضروری پروژه جلو گیری شود، کاهش هزینه های اضافی پروژه، کاهش زمان انجام و اتمام پروژه،و همچنین بهینه کردن منابع، صرفه جویی در زمان و نقدینگی و انرژی و اضافه کردن عناصری که کارکردهای مورد نیازپنهان مانده را تامین کند. و در نهایت به میزان تاثیرگذاری استفاده از این روش و همچنین معرفی فاکتور هایی از پروژهکه قابلیت اصلاح و بهبود را دارا هستند، پرداخته شود. در این تحقیق سعی بر آن شده است تا با معرفی پروژه شهرکصنعتی زاگرس خرم آباد، که در آن مهندسی ارزش اعمال شده است، از یک سو به میزان تاثیرگذاری استفاده از اینروش و از سوی دیگر معرفی فاکتورهایی از پروژه که قابلیت بهبود را دارند پرداخته شود.

کلیدواژه ها

مهندسی ارزشی، راهکارهای اصلاح و بهبود پروژه، خلاقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.