شناسایی و رتبه بندی ذینفعان در پروژه ها بر اساس استاندارد PMBOK) نمونه موردی: پروژه احداث خط سوم و چهارم ریلی تهران-کرج شرکت راه آهن ج.ا.ا)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC12_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1868
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی محمدخواه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

حامد پورسهی

کارشناس دفتر مدیریت پروژه معاونت فنی و زیربنایی راه آهن جمهوری اسلامی ایران ،تهران، ایران.

احسان اله اشتهاردیان

استادیار گروه مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

چکیده

مدیریت اثربخش ذینفعان یک عنصر کلیدی در موفقیت پروژه به شمار میرود و هرگز نباید به فراموشی سپرده شود. مدیریت صحیح ذینفعان در مواردی چون افزایش پشتیبانی از پروژه و پیش بینی مقاومتهای قابل انتظار، تعارضات و یا اهداف رقابت آمیز در میان ذینفعان پروژه به کار می رود؛ بنابراین ضروری است تا کلیه ذینفعان صرفنظر از بزرگی یا کوچکی آنها شناسایی و دسته بندی آنان در مراحل بعدی انجام شده و استراتژی های مناسب ارتباطی هر یک از آنها در طول چرخه حیات پروژه تعیین و بکار بسته شود.اگر هریک از ذینفعان از فهرست حذف شوند، احتمال اینکه در بخشی از چرخه حیات پروژه ظاهر شوند وجود دارد و این میتواند منشاء بروز تاخیر و برخی موانع دیگر در مسیر موفقیت پروژه باشد. بنابراین شناسایی ذینفعان پروژه که در گروه فرآیندهای آغازین پروژه قرار میگیرد، باید در نهایت دقت و تلاش صورت گیرد. از همین رو در این مقاله، با هدف تهیه سند ثبت ذینفعان پروژه احداث خطوط سوم و چهارم ریلی تهران-کرج، شناسایی ذینفعان، تهیه لیست انتظارات، اختیارات هر یک از آنها در پروژه، میزان قدرت، نفوذ و رتبه بندی آنها در جهت بررسی تاثیر آنها در موفقیت پروژه به روش های کیفی و کمی انجام گردیده است. متدولوژی ارایه شده در این پژوهش می تواند سازمان های پروژه محور را در شناسایی و اولویت بندی ذینفعان پروژه های آتی آنها یاری رساند.

کلیدواژه ها

مدیریت ذینفعان، پروژه، قدرت، نفوذ، استانداردPMBOK

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.