بررسی پدیده ی جدایش کاتدی در حفاظت کاتدی به روش اعمال جریان بر روی پوشش EH3200 اعمال شده بر روی خطوط لوله انتقال نفت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_570
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید نادرخانی

کارشناسی مهندسی متالورژی و مواد از دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران

چنگیز دهقانیان

دکتری مهندسی متالورژی و مواد گرایش الکتروشیمی و خوردگی استاد تمام دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران

چکیده

انتخاب پوشش مناسب برای سطح خارجی خطوط لوله مدفون یکی از بخش های مهم در ایجاد یک سیستم حفاظتی برای کاهش میزان خوردگی این خطوط به شمار می رود. کنترل خوردگی در این سطوح از طریقتلفیق دو روش حفاظت کاتدی و اعمال پوشش انجام می گیرد که اعمال پوشش سبب کاهش جریان حفاظت کاتدی لازمه می شود؛ اما اعمال جریان کاتدی باعث ایجاد محیطی قلیایی در فصل مشترک پوشش/ سطح فلزشده که می تواند به جدایش کاتدی منجر شود.از این رو پوشش های استفاده شده در این شرایط بایستی در برابر جریان حفاظت کاتدی نیز پایدار باشند. با نفوذ آب و سایر عوامل ایجاد کننده ی جدایش کاتدی به داخلپوشش پلیمری و رسیدن آنها به فصل مشترک فلز/ پوشش، در این فصل مشترک یون هیدروکسیل تشکیل می شود و قلیایی شدن فصل مشترک فلز/ پوشش، باعث جدایش پوشش پلیمری از زیرلایه ی فلزی می گردد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر تغییرات ولتاژpHو زمان حفاظت کاتدی پوششEH3200اعمال شده بر روی خطوط لوله که قبلا تحقیقاتی بر روی آنها انجام نشده است، بر روی پدیده ی جدایش کاتدی بر اساس استانداردASTM G8 می باشد. در این آزمایش، پس از انجام تست و گذشتن 20 و 30 روز از آزمایش، نمونه ها خارج شدند و مشاهده شد که پوشش هیچکدام از نمونه ها دچار پدیده ی جدایش کاتدی نشده اند و در مقایسه قسمت خارج محلول با قسمت داخل محلول، تفاوتی مشاهده نشد و نتایج تیوری آزمایش نیز صحت این مشاهدات را تایید کرد

کلیدواژه ها

پوشش، خوردگی، جدایش کاتدی، حفاظت کاتدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.