بهینه سازی پارامترهای جوشکاری هیبریدی TIG-MIG فولاد زنگنزن L 613 و مقایسه آن با هر کدام از فرآیندهای MIG و TIG

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_508
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی استوار

دانشجو کارشناسی ارشد رشته مواد، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

توحید سعید

دکتری رشته مواد، دانشیار دانشگاه صنعتی سهند تبریز

امیر مصطفی پوراصل

دکتری رشته مکانیک، دانشیار دانشگاه تبریز.

چکیده

در روش جوشکاری هیبریدی TIG-MIG کیفیت و راندمان بهتری در مقایسه با هر کدام از روشهای TIG و MIG به دست میآید.همچنین، در این روش هیبریدی، قوس MIG در محیط گاز محافظ آرگون خالص پایدارتر است. بنابراین، در این پژوهش اثر پارامترهایجوشکاری هیبریدی TIG-MIG بر کیفیت ظاهری فولاد زنگنزن آستنیتی L 316 با طراحی آزمایش تاگوچی بررسی گردید. سپسریزساختار جوش هیبریدی حاصل از پارامترهای بهینه طراحی تاگوچی، با هر کدام از جوشهای ساده MIG و TIG به تنهایی و تحتشرایط حرارت ورودی یکسان مقایسه شد. نتایج نشان داد که مهمترین پارامتر در روش هیبریدی، از نظر دستیابی به بهترین کیفیت ظاهری، فاصله بین دو قوس است. در جوشکاری هیبریدی در پارامترهای بهینه، نسبت عمق به عرض جوش % 92 نسبت به جوش های ساده MIG و TIG افزایش داشت. علاوه بر این، اندازه دانه و پهنای ناحیه HAZ در جوش هیبریدی به دلیل سرعت جوشکاری بالاتر آن نسبت به دو فرآیند دیگر کوچکتر بود

کلیدواژه ها

فولاد زنگنزن آستنیتی، جوشکاری هیبریدی TIG-MIG ، گاز محافظ آرگون، جوشکاری MIG ، جوشکاری TIG

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.