بررسی ترک در پیچهای تولیدشده به روش فورج سرد از جنس فولاد 10B38

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_501
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطا رادنیا

دانشجوی کارشناسی ارشد انتخاب و شناسایی مواد دانشگاه تربیت مدرس

فرشید مالک قایینی

استادیار بخش مهندسی مواد دانشگاه تربیت مدرس

رضا میراسمعیلی

استادیار بخش مهندسی مواد دانشگاه تربیت مدرس

مجتبی موسوی

مسیول گروه کارشناسی بخش قطعات فورج شرکت ساپکو

چکیده

هدف این پروژه یافتن دلیل متالورژیکی ایجاد ترک در پیچهای تولیدشده با استفاده از بعضی مواد اولیه پیچ و مهره ) CHQ wire )است. مراحل اصلی برای تولید مواد اولیه پیچ و مهره ) CHQ wire ( شامل ریختهگری شمش، نورد برای تولید مفتول، عملیات حرارتیبرای کروی کردن کاربیدها، کشش سرد و پوشش فسفاته است. مواد اولیهای که از آنها پیچ ترکدار تولید میشود، از نظر ریزساختاریو خواص مکانیکی و کیفیت سطحی با سایر مواد مقایسه میشود تا به علت ایجاد ترک در پیچها پی برده شود. مواد اولیه از سه منبعمختلف مورد تحقیق و بررسی واقع شدند. در این تحقیق از آزمایشهای آنالیز شیمیایی برای مقایسه ترکیب شیمیایی، متالوگرافی وپراش اشعه ایکس برای مقایسه ریزساختار، ریز سختی سنجی، آزمون مایعات نافذ و آزمون کلهزنی برای مقایسه خواص مکانیکی وکیفیت سطحی بین فولادها استفاده شد. نتایج آزمون کلهزنی نشان داد که هر سه ماده اولیه از نظر ریزساختاری مناسب میباشند ونتایج آزمون مایعات نافذ ) PT ( نشان داد که ترکهای سطحی بر روی ماده اولیه منبع شماره 1 در بعضی نقاط وجود دارد و اینمیکرو ترکها هنگام فورج سرد در کله پیچ که بیشترین کرنش را تحمل میکند باز میشوند. برای پی بردن به علت ایجاد ترک اولیهدر مواد اولیه پیچ و مهره از آزمون EDS خطی از اطراف ترک و محاسبه درصد فازی استفاده شد. نتایج آنالیز شیمیایی و محاسبهدرصد فازی و آزمون EDS از اطراف ترک نشان داد که علت ایجاد ترک در ماده اولیه پیچ ناشی از متغیرهای )دمای پایانی، تعدادپاسها و غیره( نامناسب نورد است.

کلیدواژه ها

فولاد 10B38 ، پیچ، ترک، فورج سرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.