ساخت استنت دارویی به روش جوشکاری نقطه ای لیزری سیم های فولاد زنگ نزن L316

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_450
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دل آرام منصوریان

دانشجوی دکتری مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

جمشید آقازاده مهندسی

استاد، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشکدهی مهندسی مواد و متالورژی

چکیده

هنگامی که یک سرخرگ قلبی به واسطهی تجمع رسوباتی به نام پلاک، تنگ میشود، جریان خون کاهش مییابد و حمله قلبی رخ میدهد. جهت بازکردن یک سرخرگ تنگ شده، عملی تحت عنوان آنژیوپلاستی به جای عمل قلب باز انجام میگیرد. روشهای مختلفی مانند بالن گذاری و یا استفاده از لیزر برای باز کردن عروق مسدود شده در آنژیوپلاستی وجود دارد. به علت احتمال بازگشت گرفتگی عروق پس از بالن گذاری، ممکن است پزشک عمل استنت گذاری را انتخاب کند. استنت لوله توری مصنوعی ازمواد مختلفی است که در یک گذرگاه طبیعی 1 در بدن، برای جلوگیری از انقباض موضعی جریان قرار میگیرد. با استفاده ازاستنت سرعت بازگشت گرفتگی عروق به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد. در این پروژه انواع استنتها و پوشش های آن از اولین نسل تا جدیدترین آنها و تمامی روش های رایج ساخت استنت مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به امکانات درون کشورروش جوش سیم های نازک از جنس فولاد زنگ نزن 316L به قطر 3 / 0 میلیمتر انتخاب و استنت با این روش تولید شد. نوعاستنت از استنت خارج شده از بدن بیمار انتخاب شد. قالب پلیمری به مدل استنت با نرمافزار گرافیکی کرل طراحی و توسط برش لیزری ساخته شد. آزمون میکروسختی نشان داد که میکروسختی سیم تهیه شده از سیم استنت بیشتر نیز بود. استحکام نقطه جوش لیزر با استنت خارج شده از بدن بیمار با آزمون کشش مقایسه شد که استحکام استنت حدود 5 / 1 MPa از جوش لیزری زده شده در این پروژه بیشتر بود. برای رسیدن به استحکام مناسب باید زمان و حرارت بهینه جوش لیزر را به دست آورد.

کلیدواژه ها

استنت، پوشش استنت، آنژیوپلاستی، جوش لیزری، فولاد زنگ نزن 316

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.