تاثیر عملیات حرارتی آنیل بر ریزساختار و خواص مکانیکی کامپوزیتهای چندلایهای Ti-Al-Nb و Ti-Al

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_339
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ربابه جعفری

دانشجوی دکتریمهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهندتبریز

بیت اله اقبالی

دانشیاردانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهندتبریز

چکیده

کامپوزیتهای چندلایهای Al-Ti به علت نسبت استحکام به وزن بالا گزینهی مناسبی برای استفاده در صنایع مختلف هستند. در تحقیق حاضر،کامپوزیتهای چندلایهای Al-Ti و Nb-Al-Ti با استفاده از فرآیند پرس داغ و نورد چند پاسی با مکانیزم اتصالدهی نفوذی فرآوری شدند. نمونههای حاصل سپس تحت عملیات حرارتی آنیل در دماهای مختلف ÛC 700-600 به مدت 4 ساعت قرار گرفتند. با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی ریزساختار آنها مورد بررسی قرار گرفته و همچنین خواص مکانیکی نمونهها با انجام آزمون کشش و سختیسنجی مورد ارزیابی قرار گرفتند. مشاهدات ریزساختاری نشان میدهد در جریان اعمال عملیات حرارتی آنیل در فصلمشترک هر دولایهیغیر همجنس Al-Ti و Al-Nb ،ترکیبات بینفلزی شروع به تشکیل نمودهاند و با افزایش دمای آنیل ضخامت این ترکیبات نیز بیشتر میگردد. همچنین نتایج آزمون کشش نشان میدهد در جریان آنیل در محدودهی دمایی ÛC 650-600 ،استحکام کششی نمونههای کامپوزیتی فرآوری شده از حدود 250 تا MPa 500 افزایش یافته است اما با آنیل در دمای ÛC 700 این استحکام دچار افت شده است. دلایل تغییرات ایجاد شده در استحکام کششی در دماهای مختلف آنیل به کیفیت تشکیل ترکیبات بینفلزی دربین لایههای غیر همجنس نسبت داده میشود.

کلیدواژه ها

کامپوزیت لایهای، Al-Ti ،Nb-Al-Ti ،ریزساختار، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.