بررسی تشکیل ترکیب بین فلزی دیسیلیسید مولیبدن درحضور عناصر آلومینیم و زیرکونیم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_319
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریناز عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، گرایش استخراج فلزات, دانشگاه صنعتی اصفهان,

مسعود پنجه پور

دانشیار، مهندسی مواد، استخراج فلزات, دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی احمدیان

دانشیار، مهندسی مواد، استخراج فلزات, دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد نوربخش

مربی، مهندسی مواد، استخراج فلزات, دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

ترکیب بین فلزی دیسیلیسید مولیبدن به علت داشتن خواصی از جمله نقطه ذوب بالا، مقاومت به خوردگی واکسیداسیون در دماهای بالا، هزینه تولید پایین، غیر سمی بودن و پایداری ترمودینامیکی و قابلیت تشکیل کامپوزیت با انواع تقویتکنندههای فلزی و سرامیکی مورد توجه میباشد. هدف از این پژوهش بررسی تشکیل ترکیب بین فلزی دی سیلیسید مولیبدن در حضور عناصر آلومینیم و زیرکونیم میباشد. در این پژوهش، پودرهای مولیبدن و سیلیسیم به نسبت استوکیومتری به همراه 01درصد وزنی از پودرهای آلومینیم و زیرکونیم به طور مجزا و نیز مجموع 5 درصد وزنی پودر آلومینیم و5 درصد وزنی پودر زیرکونیم به طور همزمان با یکدیگر مخلوط شده و به مدت 60 دقیقه در همزن باسرعت ثابت 5 دور بر دقیقه قرار داده شد و سپس با فشار 70 مگا پاسکال پرس شدند. در ادامه به منظور سنتز نمونه ها از روش سنتز احتراقی خود پیش رونده دما بالا (SHS (استفاده شد. ساختار و ترکیب نمونه های آماده شده با استفاده از پراش اشعه ایکس(XRD (و میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که حضور آلومینیم میتواند موجب کاهش دما و سرعت جبهه احتراق و حضور زیرکونیم موجب افزایش دما و سرعت جبهه احتراق در فرایند SHS شود. و از طرفی حضور همزمان آلومینیم و زیرکونیم می- تواند منجر به کاهش دما و افزایش سرعت جبهه احتراق گردد.

کلیدواژه ها

ترکیب بین فلزی، سنتزاحتراقی، دیسیلیسید مولیبدن، آلومینیم، زیرکونیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.