بررسی اثر ارتعاش مکانیکی بر روی میکرو ساختار و خواص مکانیکی ساختار جوش آلومینیوم ایجادشده به وسیله جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی و تقویت شده به وسیله ذرات نانوپودر SiO2

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد فولادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد و متالورژی - دانشگاه کاشان.

محمد رحمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد و متالورژی - دانشگاه کاشان.

محمود عباسی

استادیار، مهندسی مواد و متالورژی- دانشگاه کاشان

چکیده

جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی (FSW(یک فرایند نسبتا0 نوین به منظور جوشکاری غیر فلزات و فلزاتی است که قابلیت جوشکاری ذوبی مناسبی ندارند. یکی از مزایای روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، امکان تهیه ساختار کامپوزیت ذرهای زمینه فلزی در ناحیه جوش با افزودن ذرات نانو پودر به این ناحیه در حین جوشکاری است. در این تحقیق اثر ارتعاش مکانیکی قطعه کار در راستای عمود بر خط جوش در حین جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، بر روی میکروساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت SiO2 / Al5052 ایجادشده یه روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی بررسی شده است. در این روش نانو ذرات پودر SiO2 در محل شیار ایجادشده در محل اتصال دو قطعه قرار داده شده و قطعات کار همزمان با انجام جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، حرکت ارتعاشی یافتند. میکرو ساختارو خواص مکانیکی قطعات جوش یافته در دو حالت با ارتعاش و بدون ارتعاش مورد بررسی قرار گرفت. بررسی تصاویر SEM نشان داد که اعمال ارتعاش سبب توزیع یکنواختتر ذرات پودر شد. نتایج بررسیهای میکروساختاری همچنین نشان داد که حرکت ارتعاشی قطعه کار حین جوشکاری، سبب کاهش اندازه دانه در ناحیه جوش شد. با انجام حرکت ارتعاشی قطعه کار در حین چرخش ابزار، کار مکانیکی بیشتری بر قطعه کار صورت گرفته و نابجاییهای بیشتری تولید می شوند که با وقوع تبلور مجدد دینامیکی، دانهها ریزتر شده و خواص مکانیکی بهبود می یابد.

کلیدواژه ها

جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، حرکت ارتعاشی، میکرو ساختار، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.