بررسی تاثیر سرعت چرخش ابزار بر ریز ساختار و خواص مکانیکی جوشکاری همزن اصطکاکی زایده ای نقطه ای فولاد گالوانیزه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام صادقی

کارشناس مهندسی مواد، خراسان رضوی، سبزوار، دانشگاه حکیم سبزواری

سیدمصطفی موسوی زاده

دکترای مهندسی مواد، استادیار، خراسان رضوی، سبزوار، دانشگاه حکیم سبزواری

بهمن قزوینی

کارشناس مهندسی مواد، خراسان رضوی، سبزوار، دانشگاه حکیم سبزواری

ملیحه حسینی

چکیده

جوشکاری همزن اصطکاکی فرایند جدیدی است که مورد توجه خودروسازی و دیگر صنایع قرار گرفته است . کاهش چشمگیر مصرف انرژی و هزینه ی تجهیزات به همراه خواص مکانیکی و متالورژیکی مطلوب می تواند جوشکاری همزن اصطکاکی نقطه ای را به جایگزین مناسبی برای جوش نقطه ای مقاومتی تبدیل کند. فرورفتگی قابل توجه در سطح قطعه که باعث کاهش مقاومت به خوردگی و ظاهر نامناسب جوش می شودسبب جلوگیری از گسترش این روش شده است. روش جدیدی برای حذف این فرورفتگی ابداع شد و کارایی روش در این مقاله بر روی ریز ساختار جوشکاری ورق های فولادی گالوانیزه بررسی گردید. ورق های فولادی گالوانیزه به ضخامت 1 میلیمتر آماده سازی و تحت جوشکاری همزن اصطکاکی نقطه ای زایده ای بازمان نگهداری ثابت ابزار 9 ثانیه و نرخ چرخش های ابزار 1600، 2000 و 2500 دور بر دقیقه قرار گرفت. تاثیر افزایش نرخ چرخش ابزار بر ریز ساختار و سختی جوشکاری مطالعه گردید و مشاهده شد که با افزایش نرخ چرخش ابزار اندازه دانه و میزان فازهای غیر تعادلی در ناحیه ی همزده افزایش و ضخامت لایه ی روی در فصل مشترک جوش کاهش یافته است و نمونه های کشش برش خواص مکانیکی مطلوبی نشان داده اند.

کلیدواژه ها

جوشکاری همزن اصطکاکی زایده ای نقطه ای، فولاد گالوانیزه، میکروساختار و خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.