ایجاد لایه کامپوزیتی Al2O3-Fe2O3-Fe به روش GTAW برروی فولاد ساده کربنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان بهمنی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد، متالورژی صنعتی

امیر لری امینی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد، متالورژی صنعتی

علیرضا هنردوست

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد، متالورژی صنعتی

یزدان شجری

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و انتخاب مواد مهندسی

چکیده

در تحقیق حاضر با استفاده از فرآیند مقرون به صرفه اقتصادی GTAW سطح فولاد ساده کربنی 1040 AISI(CK40 (مورد روکش کاری قرار گرفت. برای این منظور کامپوزیت Al2O3-Fe بعد از بالمیلینگ پودرها ازطریق چسب سیلیکات سدیم به صورت پیش نشست بر روی سطح فولاد قرار گرفت. بعد ازخشک شدن لایه،تحت یک ولتاژ ثابت و شدت جریانی در محدوده 110 تا 180 آمپر عملیات ذوب و کامپوزیت سازی سطحی انجامشد. نمونه ها برای بررسی های غیر مخرب مورد آزمون رادیوگرافی RT قرار گرفتند که نتایج آن حاکی از عدموجود هرگونه ترک در لایه سطحی ایجاد شده بودند. تصاویر RT نشان دادند که ذرات Al2O3 به خوبی در سطحلایه توزیع شده بودند. بررسی های ریز ساختاری توسط OM ،SEM ،EDS و XRD مطابق انتظار وجودفازهای آهن خالص، Fe2O3 و Al2O3 در لایه سطحی را نشان می دادند. تصاویر میکروسکوپی دانه های ریز هممحور را در فلز جوش نشان می دهند که دلیل آن را می توان به گرادیان حرارتی میان فلز جوش و زیر لایه وانجماد سریع ناشی ازآن ارتباط داد. افزایش شدت جریان به دلیل افزایش حرارت ورودی منجر به کاهش اندازهدانه و افزایش چشمگیر میکروسختی می شود که این امر آگلومره شدن ذرات تقویت کننده Al2O3 و کاهشکیفیت لایه روکشی را در پی دارد. هدف از این پژوهش دستیابی به پارامترهای بهینه روکش کاری برای نیل به اهداف مهندسی ویژه با استفاده از یک فولاد و یک روش تکمیلی ارزان قیمت است.

کلیدواژه ها

روکش کاری، GTAW ،لایه کامپوزیتی، فولاد ساده کربنی، Al2O3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.