ارزیابی مقایسه ای رفتار لرزه ای اتصالات مفصلی و گیردار در سازه های بتن مسلح
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس علمی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: AUCCONF01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 669
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد عمران، سازه، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران
عضو هیات علمی گروه عمران، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
عضو هیات علمی گروه عمران، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران
چکیده
اتصالات تیر - ستون در قاب های بتن مسلح از جمله عناصر کلیدی در تعیین رفتار سازه در مقابل انواع بارها می باشد نقش این اتصالات در مقابل بارهای جانبی بخصوص رخدادهای قوی لرزه ای بسیار مهم بوده و رفتار سازه های بتن مسلح در زلزله های گذشته نشان می دهد که اتصالات تاثیر قابل توجهی در میزان و شدت خرابی های حاصله داشته اند. از سوی دیگر تجارب بدست آمده در زلزله های گذشته منجر به در نظر گرفتن تمهیدات جدید طراحی اتصال در آیین نامه های فعلی شده است. با توجه به عدم رعایت این تمهیدات در سازه ای موجود که در دهه های گذشته ساخته شده اند نیاز به ارزیابی، و بهسازی این اتصالات بطور جدی در سالهای اخیر مطرح شده است . اتصالات مفصلی کاربرد زیادی در سازه ها دارند و در برخی موارد کاربرد آنها باعث بهبود رفتار لرزه ای و یا کاهش ابعاد اعضا می گردد. به رغم اهمیت این اتصالات و همچنین استفاده فراوان از آنها در سازه های فولادی، به علت عدم وجود جزییات مطمین کاربرد آنها در سازه های بتنی بسیار اندک است. در این تحقیق رفتار اتصالات در قاب های بتنی ساختمانی در دو حالت گیردار و مفصلی در محیط نرم افزار آباکوس مدلسازی شده و مورد مقایسه قرار گرفته است. براساس نتایج میزان مقاومت نهایی در دو اتصال گیردار و مفصلی مشاهده می شود که جایگزینی اتصال گیردار با اتصال مفصلی منجر به کاهش مقاومت نهایی اتصال شده است. مقدار کاهش مشاهده شده برابر با 55 % به دست آمده است.کلیدواژه ها
اتصال مفصلی، اتصال گیردار، قاب بتنیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.