اثر پلیمرهای سوپرجاذب بر بهبود قدرت سبزشدگی و بنیه ی اولیه ی گیاه خار مریم (Silybum marianum L.)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF06_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ابراهیمی مقدم

دانش آموخته مدیریت مناطق بیابانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

منصوره تقوایی

دانشیار بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

حسین صادقی

دانشیار بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مهدی زارعی

دانشیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

هدف از این پژوهش استفاده از سوپرجاذب برای بهبود سرعت سبزشدن و صفات گیاهی خار مریم بود. آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار بصورت کشت گلدانی در محیط آزاد انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سوپرجاذب در هفت سطح A1=(0گرم سوپرجاذب در کیلوگرم ماده ی آلی)، A2، A3 A4 =(2،4،و 6 گرم سوپرجاذب A200 در کیلوگرم ماده ی آلی)، A5، A6 و A7=(2، 4و 6 گرم سوپرجاذب F1 در کیلوگرم ماده ی آلی) بود. نتایج نشان داد تاثیر نوع و مقدار سوپرجاذب بر صفات گیاهی (درصد سبز شدن، سرعت سبز شدن، شاخص بنیه گیاه، طول اندام هوایی، طول ریشه، وزن خشک ساقه، وزن خشک ریشه، نسبت ریشه به ساقه، سطح برگ، سطح ویژهی برگ، درصد نسبی آب برگ، تعداد برگ و کلروفیل کل) در سطح 5 درصد معنیدار شد. بیشترین وزن خشک ساقه و وزن خشک ریشه در سوپرجاذب نوع A200 و سطح 6 گرم درکیلوگرم (A4) مشاهده شد. سوپرجاذب A200 نسبت به سوپرجاذب F1 تاثیر بهتری داشته است.

کلیدواژه ها

بنیه ی اولیه، پلیمر سوپرجاذب، تنش شوری، سبز شدن، خار مریم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.