تعیین الگوی بهینه ی کشت محصولات زراعی شهرستان ری در شرایط وجود ریسک با استفاده از مدل تارگت موتاد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بهادری

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

رامتین جولایی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فرشید اشراقی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اعظم رضایی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

در این مطالعه به تعیین الگوی بهینه کشت محصولات زراعی شهرستان ری در شرایط وجود ریسک پرداخته ایم. به این منظور از مدل برنامه ریزی ریسکی تارگت موتاد استفاده کرده ایم. آمار و اطلاعات مورد نیاز در این مطالعه به روش میدانی و از طریق تکمیل 149 پرسشنامه که به وسیله مصاحبه حضوری با بهره برداران منطقه بوده است، بدست آمده است. همچنین از آمار و اطلاعات سازمان جهاد کشاورزی و سازمان و ادارات مربوطه شهرستان ری نیز استفاده شده است. نتایج نشان داد با افزایش پارامتر ریسک، در سطح ثابت بازده انتظاری، بازده طرح افزایش یافته و محصولات ریسکی وارد برنامه میشوند که در مورد گندم آبی، یونجه آبی و سبزیجات این نتیجه حاصل شده و تولید این محصولات همراه با ریسک است. ولی سطح زیر کشت جو آبی، ذرت علوفه ای و گل کلم در سطوح ریسکی بالاتر کاهش مییابد، در نتیجه این محصولات ریسکی نیستند و کشاورزان ریسک گریز اقدام به کشت این محصولات میکنند. همچنین مدل تارگت موتاد در بالاترین سطح ریسک ممکن، نتایجی مشابه با الگوی بهینه کشت به دست آمده از برنامه ریزی خطی ساده دارد. به عبارت دیگر، الگوی ارایه شده از سوی مدل برنامه ریزی خطی ساده در بالاترین حد ممکن ریسک است

کلیدواژه ها

الگوی بهینه ی کشت، محصولات زراعی، ریسک، مدل تارگت موتاد، شهرستان ری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.