دسته بندی و ارزیابی عوامل کلیدی موفقیت لجستیک معکوس با استفاده از مدل کانو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار
  • کد COI اختصاصی: IESM03_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز دورگلی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

هادی شیرویه زاد

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

روند رو به رشد جمعیت و به تبع آن رشد تقاضا باعث شکل گیری بازارهای فروش کالا و همینطور مراکز عرضه خدمات و کالاها شده است. درطی قرن گذشته، هزاران هزار کالای جدید و خدمات گوناگون به مشتریان عرضه شده و در هر نقطه از جهان به مصرفکنندگان فروخته شدهاست . توزیع کالاها از مبدا تولید تا رسیدن به دست مصرفکننده نهایی به عنوان یک جزء مهم از تولید ناخالص ملی کشورها مبدل شده است.در رقابت های جهانی موجود در عصر حاضر، باید محصولات متنوع را با توجه به درخواست مشتری، در دسترس وی قرار داد. خواست مشتری برکیفیت بالا و خدمت رسانی سریع، موجب افزایش فشارهایی شده است که قبلا وجود نداشته است، در نتیجه شرکتها بیش از این نمی توانند بهتنهایی از عهده تمامی کارها برآیند. در بازار رقابتی موجود، بنگاه های اقتصادی و تولیدی علاوه بر پرداختن به سازمان و منابع داخلی، خود را بهمدیریت و نظارت بر منابع و ارکان مرتبط خارج از سازمان نیازمند یافته اند. علت این امر در واقع دستیابی به مزیت یا مزایای رقابتی با هدفکسب سهم بیشتری از بازار است.این مقاله در صدد است تا در گام نخست عوامل کلیدی موفقیت لجستیک معکوس را شناسایی کرده و در اقدامی مبتکرانه و با توجه به اینکهمدل کانو خصلت دسته بندی و رتبه بندی مولفه ها را دارد و غالبا از آن برای سنجش رضایت مشتری استفاده می شود، اکنون به منظور طبقهبندی عوامل کلیدی موفقیت در لجستیک معکوس به کار گرفته می شود. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که 32 عاملشناساسس شده به عنوان عوامل کلیدی موفقیت لجستیک معکوس ، 19 عامل در طبقه بایدی (الزامی)، 9 عامل در طبقه تک بعدی و 4 عاملدر طبقه سوال برانگیز قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

لجستیک معکوس، عوامل کلیدی موفقیت، مدل کانو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.