مساله هزینه دسترسی پذیری به منابع در یک مساله چند هدفه ی چند حالته در صورت امکان خرید و یا اجاره منابع

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار
  • کد COI اختصاصی: IESM03_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عبدالهی

دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران

بهروز افشارنجفی

دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران

چکیده

در این مقاله مساله هزینه دسترسی پذیری به منابع در حالت وجود چندین مد اجرایی با در نظر گرفتن زمان های جذب و آزاد سازی منابع برایانجام پروژه در نظر گرفته شده است. همچنین به منظور تطبیق با واقعیت فرض کرده ایم منابعی که برای انجام پروژه به خدمت گرفته می شوند،در هر مد اجرایی دارای کیفیت های متفاوتی هستند. در این مساله با پروژهای مواجه هستیم که شامل فعالیت هایی با رابطه پیشنیازی از نوعFS است و به طوریکه برای اجرا شدن به مجموعهای از منابع تجدیدپذیر نیاز دارد. به علاوه در این مقاله فرض کرده ایم که برای تهیه منابع، امکانخرید و یا اجاره منابع وجود دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین زمان اجرای فعالیت ها، میزان مورد نیاز از هر یک از منابع، زمان های جذب وآزادسازی منابع و تعیین اینکه منبع مورد نظر خریداری یا اجاره شود می باشد به طوریکه در عین کاهش هزینه های پروژه بتوانیم کیفیت منابعبه کار برده شده در پروژه را حداکثر نماییم. مساله هزینه دسترسی پذیری به منابع یک مساله NP-hard است و به همین دلیل برای حل اینمساله از روش های فراابتکاری ژنتیک مرتب سازی نامغلوب (NSGA-II) و الگوریتم مورچگان چند هدفه (MOACO) استفاده شده است. پس ازحل نتایج به دست آمده از این دو روش مقایسه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان میدهد که به طور متوسط الگوریتمNSGA-II به نتایج بهتری نسبت به الگوریتم MOACO رسیده است و عملکرد بهتری داشته است.

کلیدواژه ها

زمان بندی پروژه، چند هدفه، چند مد اجرایی، الگوریتم مورچگان، الگوریتم ژنتیک مرتبسازی نامغلوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.