تجزیه و تحلیل بیماری های اسکلتی - عضلانی و تشخیص فاکتورهای ریسک مربوط در بین کارکنان نجاری های شهرستان اصفهان 1395

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار
  • کد COI اختصاصی: IESM03_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قربانعلی محمدی

دانشیار گروه مهندسی صنایع- دانشکده فنی و مهندسی- دانشگاه صنعتی قم

رضا صادق زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی صنایع دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه صنعتی قم

غزاله موفق

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی صنایع دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد نجف آباد

چکیده

زمینه و هدف: ناراحتی های اسکلتی عضلانی بخش عمده ای از بیماریهای شغلی را به خود اختصاص می دهد. در حرفه ی نجاری به دلیل وجودحرکات تکراری، کار طولانی مدت در وضعیتهای ایستاده و وضعیت های غلط کاری احتمال بروز ناراحتی های اسکلتی عضلانی وجود دارد. پیشگیریاز بروز این ناراحتی ها مستلزم ارزیابی وضعیت های کاری با استفاده از روش های آنالیز شغلی علم ارگونومی (Ergonomics) می باشد. اینمطالعه به منظور ارزیابی ارگونومیکی وضعیت های انجام کار نجارهای شهر اصفهان انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه 80 نجار شهراصفهان (همگی مرد) مورد مطالعه قرار گرفتند.ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد نوردیک جهت تعیین میزان شیوع علایم اختلالاتاسکلتی عضلانی بوده است و با استفاده از روش (QEC) میزان شیوع ناراحتی های اسکلتی عضلانی نواحی مختلف بدن انجام شده است. یافتهها: یافته ها به این صورت است که میزان شیوع ناراحتی مچ دست 45% (36 نفر) ، تحتانی و پشت % 5 / 67 (54 نفر) ،گردنی % 5 / 32 ( 26 نفر) و شانه ای 50 % (40 نفر) به دست آمد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده چنین نتیجه می شود که میزان شیوع علایم اختلالات اسکلتیعضلانی در بین نجارهای مورد مطالعه بالا است همچنین سطح ریسک ابتلا که بر اساس روش QEC بدست آمد گویای آسیب زا بودن شرایطو محیط کار در این حرفه می باشد. بنابراین انجام مطالعه بیشتر لازم است و اقدام های اصلاحی می بایست بی درنگ انجام شود.

کلیدواژه ها

ناراحتی های اسکلتی عضلانی، (QEC)، نجارها، ارگونومی (Ergonomics)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.