گزینش داده پژوهشی: از ذخیره تا کشف داده
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بازیابی تعاملی اطلاعات
- کد COI اختصاصی: IIIRC01_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 963
نویسندگان
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تهران
دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تهران
دکتری مدیریت سیستم ها دانشگاه تهران
دکتری کامپیوتر دانشگاه تهران
چکیده
محیط تحقیق کنونی بسیار داده بر و محاسباتی است. حجم عظیمی از داده پژوهشی در تمام مراحل تحقیق تولید می شود. در متون علمی رشد فوق العاده تولید داده دیجیتال علمی به عنوان سیل داده ارجاع داده می شود. علاوه بر این، تغییر علم به یک محیط تحقیق دیجیتالی پیوندی و مشارکتی به نام تحقیق الکترونیکی یا علم الکترونیکی به افزایش داده منجر شده است. داده ارزش علمی و اقتصادی بالایی دارد و می تواند برای استخراج ایده ها و بینش های جدید مجددا مورد استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر، ارتباط علمی در پارادایم جدید، تغییرات بنیادی را تجربه می کند. محققان ارتباط علمی رویایی وحدت تمام داده علمی با همه آثار علمی را در سر می پرورانند که دنیای را می آفریند که در آن داده علمی و متون می توانند با یکدیگر به طور متقابل تعامل داشته باشند. از این رو داده باید حفظ و برای استفاده کنونی و دراینده در دسترس باشند. گزینش داده، مدیریت فعال و مستمر داده در سراسر چرخه حیات خود برای بهره برداری و سودمندی در پژوهش، علم و آموزش است. یکی از کاربردهای مهم گزینش داده، تسهیل کشف و بازیابی داده پژوهشی در مخازن رشته ایی و سازمانی است. کشف داده به پردازش فنی و توصیفی داده و ابرداده و نیز ابزارها و زیرساختارها با هدف بهبود دسترسی و استفاده مجدد از داده پژوهشی در وب اطلاق می شود. خدمت کشف داده امکان جستجو و بازیابی و استفاده مجدد از داده را فراهم می کند. مقاله حاضر یک مقاله نظری است که با استفاده از روش کتابخانه ایی انجام شده است. این مقاله ضمن بررسی و تبیین موضوعات کلیدی، نقش و چتانسیل گزینش داده را در کشف و بازیابی داده پژوهشی نشان می دهد و استدلال می کند که گزینش داده راهبرد حیاتی برای مقابله با سیل داده است. همچنین مفهوم و نقش استناد داده را در امر کشف و بازیابی داده پژوهشی تبیین می کند.کلیدواژه ها
گزینش داده، داده پژوهشی، کشف داده، بازیابی داده، استفاده مجدد، استناد دادهمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.