تحلیلی بر کارکرد تعاونی های تامین نیاز دامداران با استفاده از مدل swot مطالعه موردی شهرستان ممسنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای
  • کد COI اختصاصی: NPRD01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز بریمانی

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه مازندران

کوثر فرهادی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

پدیده تعاون در همه ادوار همراه انسان بوده ولی به شیوه جدید و به طور رسمی اولین بار در قرن نوزدهم و در اروپا (انگلیس) شکل گرفت. امروزه تعاونی های رسمی و غیر رسمی اشکال متفاوتی دارد. یکی از آنها تعاونی های تامین نیاز دامداران است. از آن جایی که دامداران در کشور بیشتر به صورت سنتی به دامداری می پردازند و در تولید، بازاریابی، تامین اعتبار، تهیه نهاده ها و غیره دارای مشکلات فراوانی بوده و از حداقل سود بهره مند می شوند و بعضا در این بین متضرر می گردند، در این پژوهش سعی بر این شده است که با توجه به شناسایی نقاط قوت و ضعف درونی و فرصت ها و تهدیدات بیرونی تعاونی ها به نقش اشتغالزایی تعاونی ها در مناطق روستایی شهرستان ممسنی پرداخته شود. روش استفاده شده در این تحقیق توصیفی تحلیلی است. برای جمع آوری داده ها نیز از روش کتابخانه ای و پیمایش (میدانی) استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد، تعاونی های تامین نیاز دامداران در شهرستان ممسنی، دارای 18 نقاط قوت و 12 نقاط ضعف داخلی، 11 عامل فرصت و 11 عامل تهدید خارجی است. این بررسی نشان می دهد که در بین نقاط قوت، دادن اعتبار (وام) به اعضاء توسط تعاونی ها جهت خرید گاو های پر بازده با شیر زیاد به عنوان مهمترین نقطه قوت داخلی و نداشتن سرمایه مناسب و سنتی بودن دامداری به عنوان مهمترین نقطه ضعف داخلی و اعطاء تسهیلات جهت صنعتی کردن گاوداری ها در سطح شهرستان توسط سازمان های ذی ربط به عنوان مهمترین فرصت خارجی و نبود سرمایه مورد نیاز و در نتیجه ورشکسته شدن تعاونی ها به عنوان مهمترین تهدید خارجی مورد شناسایی قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

کارکرد، تعاونی تامین نیاز دامداران، شهرستان ممسنی، استان فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.