تحلیل رابطه بین آگاهی و کارآفرینی جوامع محلی در بخش گردشگری (مطالعه موردی: نواحی روستایی دهستان میانبند، شهرستان نور)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای
- کد COI اختصاصی: NPRD01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 659
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت جهانگردی، دانشگاه مازندران
کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی موسسه آموزش عالی رویان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران
چکیده
کارآفرینی را می توان یک فرآیند پویا نامید، که شامل آرمان، تحول، دگرگونی و خلاقیت می شود. این فرآیند به کاربرد و استفاده ی نیرو و انگیزه ی افراد در جهت خلق و اجرای ایده های نو و همچنین راه حل های کاربردی احتیاج دارد. کارآفرینی در بخش های مهم اقتصادی به سرعت در حال رشد است و یکی از این حوزه ها گردشگری است. در راستای توسعه فعالیت های کارآفرینانه در بخش گردشگری روستایی عوامل مختلفی مانند ظرفیت های محیطی با تاکید بر بخش گردشگری، عوامل فردی، روانشناختی، و... تاثیر گار هستند. نواحی روستایی دهستان میانبند در شهرستان نور استان مازندران با توجه به محل قرار گیری در شمال کشور، برخورداری از اقلیم مناسب، نزدیکی به تهران، داشتن جاذبه های بکر و نیز چشم انداز های طبیعی پیوسته مورد توجه گردشگران قرار داشته است با این مقدمه هدف تحقیق بررسی رابطه بین توانمند سازی و تمایل به فعالیت های کارآفرینانه در نواحی روستایی دهستان میانبند است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی است ابزار مورد استفاده در جمع آوری اطلاعات میدانی پرسشنامه است. واحد تحلیل هم سرپرستان خانوار ساکن در روستاهای دهستان میابند است که در فواصل مختلفی نیست هم سکونت دارند. شیوه طراحی پرسشنامه محقق ساخت است که تلاش شده است ابتدا مبانی نظری مورد بررسی قرار گیرد و پس از استخراج شاخص ها در قالب گویه های قابل فهم برای جامعه نمونه در قالب پرسنامه تنظیم شود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SpSS مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج نشان میدهد که منطقه مورد مطالعه از توانمندی های لازم برای کارآفرینی برخوردار است و نیز نتایج نشان می دهد که بین میزان اگاهی از نتایج و اثرات گردشگری در نواحی روستایی و تمایل به کار آفرینی در این بخش رابطه معناداری وجود دارد. بطوری میران همبستگی محاسبه شده 0 349 و سطح معناداری برابر با 0 003 مبین این مدعاست.کلیدواژه ها
گردشگری روستایی، توانمند سازی، کارآفرینی، نواحی روستایی، دهستان میانبند، شهرستان نورمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.