شناسایی ابعاد زیبایی شناسانه موثر بر طراحی بدنه های شهری با تاکید بر کاربری های تجاری (مطالعه موردی: خیابان ستارخان- شهر شیراز)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای
- کد COI اختصاصی: NPRD01_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 686
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
مدرس گروه شهرسازی، واحد صفاشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، صفاشهر، ایران
چکیده
افزایش سرعت در ساخت و ساز و تنوع مصالح در چند دهه اخیر موجب شد که توجه به نما و ساماندهی بدنه های شهری مورد توجه قرار گیرد. در حال حاضر اغلب نماهای ساختمان ها به صورت منفرد و جهت عرض اندام صاحبش طراحی می شود. این مسیله باعث اغتشاش ادراکی فضاهای شهری شده است. در این میان توجه ابعاد زیبایی شناسانه، برای تحقق منظر شهری مطلوب، ضروری می باشد. بنابراین بدنه شهری به عنوان مصداقی از منظر خرد شهری از این قاعده مستثنی نیست. هدف پژوهش، شناسایی ابعاد زیبایی شناسانه موثر بر طراحی بدنه های شهری با تاکید بر کاربری های تجاری و غیرتجاری خیابان ستارخان شیراز، به عنوان یکی از شاخص ترین خیابان های این شهر می باشد. این پژوهش به روش تحلیلی _کاربردی است و در حوزه مطالعات میدانی، روش پیمایشی با گردآوری داده به صورت مشاهده و پرسشنامه می باشد که در قالب مطالعه کاربردی، به بررسی شاخص های پراکندگی داده های مورد بررسی می پردازد. جامعه آماری عابرین و رهگذر های این خیابان و اهل شیراز می باشند. در این پژوهش از فرمول کوکران و همچنین جدول لین استفاده گردید، حجم نمونه 70 و روش نمونه گیریبه صورت تصادفی در مجتمع می باشد.با توجه به تحلیل مشخص شد که در دید پاسخ دهندگان نقطه نظر مشترکی وجود دارد که شاخص خلاقیت برای کاربری تجاریبا درصد فراوانی 95.5 % و شاخص معنا برای کاربری غیر تجاری ها با در صد فراوانی 81 % در بعد ذهنی در اولویت ارزشیابی زیبایی نما قرار دارند.کلیدواژه ها
منظر شهری، ابعاد زیبایی شناسی، بدنه شهری، شیرازمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.