سنجش میزان رضایت مندی ساکنان سکونتگاه های غیررسمی از عملکرد مدیران شهری (نمونه موردی: شهر ایلام)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای
- کد COI اختصاصی: NPRD01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 425
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور ایلام رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دانشیار دانشگاه پیام نور یزد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
احساس رضایت شهروندان از محیط شهر و خدماتی که شهرداری ارایه می دهد، عامل مهمی در جهت ایجاد انگیزه در مردم برای مشارکت در توسعه شهری و بهبود کیفیت محل سکونت خویش است. علاوه بر این، رضایت شهروندان از عملکرد مدیریت شهری موجب ترغیب آنان برای همکاری با نهادهای شهری در جهت انجام بهتر وظایف و ارایه خدمات در سطح شهر می شود. خدمات عمومی یکی از ابعاد زندگی شهروندان است که سطح کیفی آن سطح رضایتمندی را تعیین می کند. در سکونتگاه های غیر رسمی، وجود نابسامانی های فراوان در ابعاد کالبدی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و ... سطح زندگی ساکنان را کاهش داده است و مهم ترین هدف توسعه پایدار، یعنی بهبود کیفیت زندگی و رضایتمندی ساکنان را با تهدید جدی رو به رو ساخته است. با توجه به مولفه های مورد بررسی و ماهیت کاربردی پژوهش، روش این پژوهش توصیفی - تحلیلی می باشد. داده ها و اطلاعات مورد نیاز پژوهش به دو شیوه کتابخانه ای و میدانی گردآوری شده است. هدف از پژوهش حاضر سنجش شاخص های موثر بر میزان رضایتمندی ساکنان سکونتگاه های غیررسمی از عملکرد مدیران شهری ایلام است. جامعه آماری تحقیق شامل خانوارهای ساکن سکونتگاه های غیررسمی شهر ایلام و حجم نمونه 397 نفر سرپرست خانوار است که با استفاده از فرمول کوکران و به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. برای پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ، استفاده شده است، که مقدار محاسبه شده 0.86 به دست آمده است. برای تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار spss و از آزمون One Sample T Test استفاده شده است. ارزش گذاری متغیرها با بهره مندی از طیف لیکرت صورت گرفته است. نتایج حاصله از تحلیل شاخص های مدیریت شهری نشان می دهد میزان رضایت مندی ساکنان سکونتگاه های غیررسمی از عملکرد مدیران شهری در سطح پایینی قرار دارد.کلیدواژه ها
مدیریت شهری ، سکونتگاه غیررسمی، محلات شهری، شهر ایلاممقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.